14 nov 2022, 8:38

Varför är det så bra att delta på Höga Kusten Företagsmässa 2023?

En man
Jan Röhlander, näringslivsutvecklare på Sollefteå kommun och ansvarig för Höga Kusten Företagsmässa 2023.

HALLÅ DÄR! Jan Röhlander (bilden), näringslivsutvecklare på Sollefteå kommun och ansvarig för Höga Kusten Företagsmässa den 21-22 april 2023. Ett samarrangemang tillsammans med Kramfors kommun. Hur långt har ni kommit med planeringen av Höga Kusten Företagsmässa 2023?

– Vi har just nu cirka 20 bokade montrar, så vi är en bit på väg. Det är ju en tid kvar tills mässan ska genomföras, men ju snabbare bokning desto större chans till de bästa monterplatserna.

Förra året, i Kramfors, var mässan fullbokad. Tror du på samma sak nu när stafettpinnen överlämnats till Sollefteå?

– Vi har ju en speciell tid i världen just nu så det är lite svårt att säga. Vi har dock två hallar att tillgå, hockey- och curlinghallen, så vi kan ganska lätt anpassa mässområdet utifrån antalet bokningar. Jag tror att vi kommer fylla mässan även i Sollefteå. Det känns så när jag pratar med företagare om mässan.

Hur många monterplatser kommer det att finnas i Niphallen och kommer ni även att använda ytor utanför hallen?

– I hockeyhallen kommer det att finnas 85 montrar och om vi maxar curlinghallen tar vi in 40 montrar där. Vi försöker hålla alla utställare inne. Men, om trycket blir väldigt stort på montrar kan det bli monterplatser utomhus också.

Varför ska företagen finnas med på mässan? Och varför kan det vara klokt att boka plats redan nu?

– Jag tycker att mässan fyller ett superbt tillfälle för företagare att möta kollegor inom och utom kommungränsen och även söka nya kontakter. Ibland finns en ny samarbetspartner närmare än man tror. Vi behöver alla – näringsidkare som offentligt anställda – öka kunskapen om varandra. Den kunskapen är färskvara så en mässa varje år fyller ett syfte.

– Att boka tidigt innebär att man säkrar en plats samt att man hjälper till att göra mässan än mer attraktiv, vilket lockar fler utställare. Kanske träffar du din nya samarbetsparter som lyfter dina affärer till nya höjder?

Läs mer om Höga Kusten Företagsmässa och boka din monter här: https://www.hogakustenforetagsmassa.se