31 aug 2023, 14:59

Snart öppnar butiken Docksta Djur & Natur

en kvinna och en man ler mot kameran

HALLÅ DÄR! Patrik Sahlén som tillsammans med sin sambo Ronak Ghaderipour (bilden) inom kort öppnar butiken Docksta Djur & Natur, mitt i samhället. Berätta om upplägget!

– Vi har haft tankarna på en sådan här butik ett tag och när vi tvíngades åka till Örnsköldsvik för att köpa mjölk till våra kattungar – det fanns ingen på närmare håll – bestämde vi oss. I september öppnar vi på Dockstavägen 22, i samma lokaler där det tidigare fanns en hårsalong. Tanken är att vi som bor på landet inte ska behöva åka långt för att köp en viss sorts katt– eller hundmat. Vi hoppas även kunna locka Ullångersbor och Nordingråbor.

Vilket sortiment kommer ni att ha?

– Katt– och hundmat och annat för katter och hundar. Sedan kommer vi också att testa med att sälja produkter för camping, friluftsliv, jakt och fiske. Dels för att det saknas sådant häromkring och dels för att vi finns mitt i ett område där intresset för sådant är stort.

Har ni erfarenhet av att driva företag sedan tidigare?

– Jag drev ett gym i Docksta under ett antal år, innan pandemin. Sedan bedriver jag försäljning av el–cyklar. Vi har bott i Örnsköldsvik de senaste fem åren men har nu flyttat tillbaka till Docksta och vill satsa på någonting vi tror stenhårt på. Vi jobbar i lokalerna nu och tar emot leveranser av varor inför invigningen.

Hur kommer ni att ha öppet?

– Det har vi inte riktigt bestämt ännu, men vi går ut med det inom kort. En kul grej är att vi kommer att erbjuda utkörning av djurmat i Dockstaområdet till dem som är sjuka eller har svårt att ta sig till butiken. Och alla transporter kommer att ske på el–cyklar.