28 apr 2021, 8:57

Blir det någon whiskyfestival i sommar?

En man
Peter Söderlind.

Hallå där! Peter Söderlind, High Coast Whisky. Blir det någon whiskyfestival i sommar?

– Det är tanken. Vi har tagit beslutet att senarelägga festivalen till den 28 augusti så att läget i samhället förhoppningsvis hinner förbättrats. Vi släpper biljetterna när vi känner oss säkra på att festivalen går att genomföra. Besked fattas den 1 juni.

– Under alla omständigheter kommer vi att genomföra eventet Lägereld den 25 september. Vi körde det konceptet första gången förra året och det blev en succé. Det är vår hyllning till elden, skogarna, älven och whiskyn. Bland annat kommer Andreas Nilsson, en tolkare av lägereldarnas och norrlandsskogarnas mystik, kommer att bjuda på stämningsfull musik.

Företagets historia och den lokala industrihistorien har alltid varit viktig för High Coast Whisky. Kommer det att fortsätta att vara det?

– Ja, och nytt för i år är att jag kommer att hålla ett antal historiska visningar på området. Detta utöver våra tre guidade turer och en whiskyprovning per dag under högsäsong.

Ser du någon intressant utveckling i fråga om vilka kategorier av besökare som kommer till er?

– Generellt ökar intresset för High Coast Whisky hela tiden och vi börjar se allt fler så kallade “whiskyturister” hos oss. Besökare som reser rund bland Sveriges whiskydestillerier.