21 jan 2021, 11:46

Timrå inspirerar Kramfors att skapa Västernorrlands bästa företagsklimat

Tre personer vid en dator

Kramfors kommun vill ha Västernorrlands bästa företagsklimat 2025.
Timrå kommun har Norrlands bästa företagsklimat för närvarande och med Timrå har Kramfors ett bra samarbete sedan tidigare. I går eftermiddag genomfördes ett digitalt möte med tjänstemän och politiker från de två kommunerna, som helt och hållet handlade om företagsklimat.

Företrädare för Timrå kommun – däribland kommunalrådet Stefan Dahlin (S), kommunchefen Andreaz Strömgren och näringslivschefen Christian Söderberg – berättade om vad som skett i Timrå de senaste tjugo åren i arbetet med att skapa ett attraktivt företagsklimat. Hur företagen satts främst, hur viktigt det är med uthållighet och målmedvetenhet, vilka strategier som använts och vikten av att politikerna är eniga och går i täten. 

Susanne Königson.

– Vi är tacksamma för de goda råd vi fick och fortsätter på den resa som påbörjats. Våra politikers starka intresse att stärka företagsklimatet är en av de viktigaste förutsättningarna för att lyckas och jag är glad att det är på plats, säger Susanne Königson, tillväxt– och näringslivschef på Kramfors kommun.

”Timrå är en viktig förebild”
Att tjänstemän och politiker från Kramfors kommun i går fick insikt och kunskaper i hur Timrå arbetar med företagsfrågor, anser kommunalrådet Malin Svanholm (S) vara väldigt värdefullt och inspirerande.

Malin Svanholm.

– Det vi från Kramfors tar med oss är det prestigelösa tillsammansarbetet, målmedvetenheten, en positiv inställning samt öppenheten för att prova allt nytt som Timrå visar upp. 

– Vi ser fram emot vår resa mot Västernorrlands bästa företagsklimat 2025 tillsammans med Timrå, som är en viktig förebild för oss, säger Malin.