12 mar 2024, 16:54

Stort lyft för restaurangutbudet i Kramfors under de senaste åren

fullsatt restaurang i stämningsfullt sken

Konceptet Smakvandring – där gäster får gå mellan olika restauranger och testa olika rätter – har blivit en succé i Kramfors. Initiativet till det togs av Hotell Kramms restaurangchef Elin Altin och Kramfors Handels centrumutvecklare Frida Larsson tände på det direkt.

– Vi har hittills genomfört två fullbokade Smakvandringar och en Glöggvandring i jultid, säger Frida.

Nästa Smakvandring sker den 25 maj.

– Vi släppte biljetterna till den i fredags och redan är mer än hälften av biljetterna sålda, säger hon.

Själva grunden till succén har en naturlig förklaring; under de senaste åren har restaurangutbudet i Kramfors stad fått ett rejält lyft. 

Restaurang LAT, NC, Esa Sushi och Ådalen III/Ninjas har öppnat, Hotell Kramm har byggt om och öppnat Kiosken Pizza & Vin.

– Andra restauranger – som till exempel Norra Café på Resecentrum – har utvecklat sina verksamheter på olika sätt. Nivån på restaurangerna har höjts och kvaliteten på det som serveras har en så hög kvalitet att folk vill ut och njuta och pratar väl om det som de upplever. 

– Det är roligt och det ger hela stan en ökad attraktionskraft. Dessutom är jag väldigt glad för själva samarbetet! Smakvandringen är ett tydligt exempel på hur samverkan lyfter restaurangerna och tillsammans har vi lyckats skapa ett återkommande och uppskattat evenemang, säger Frida Larsson.