14 nov 2020, 23:20

Texas och Gustav har ett AB ihop

Två pojkar utanför en entré.

Fyra gymnasieelever på Ådalsskolan drev ett framgångsrikt UF–företag ihop. Nu har två av dem, Texas Forslund och Gustav Hultgren, startat GT Konsult AB.
– Vi satsar på att stå på flera olika ben, bland annat fibergrävning och bemanning, säger de.

GT Konsult har flyttat in i 154 kvadratmeter stora lokaler – med garage, kontor och konferensrum – i en industrifastighet vid Kramforsviken.
– Och vi har investerat i två transportbilar och en kedjegrävare för att klara de uppdrag vi fått, säger Gustav.
Några av kunderna, eller uppdragsgivarna, hittills är VTG och IT–företaget A3.
– Vi är en resurs för både företag och privatpersoner. Vi har till exempel gjort flera grävningar för fiber, från tomtgränsen in till bostadshus, förklarar Texas.
Marknadsföringen har så här långt skett via direkta med kontakter företag och flyers.
– För att vara ett så pass nystartat bolag som vårt, känns det som om vi har ett ganska stort kontaktnät. Vi har också anställt en kille som vi hyr ut till ett företag, säger Gustav.
Han och Texas jobbar dels på att utveckla konceptet och att få ännu fler uppdragsgivare, dels på att ta fram en strategi för att på sikt kunna växa. Både lokalt och i landskapet.
– Om vi får stor framgång i Kramfors kommun är vi lite sugna på att så småningom även etablera oss i till exempel Örnsköldsvik och Härnösand, säger Texas.
GT Konsult ser en styrka i att vara flexibelt och ha stor bredd i tjänsteutbudet.
– Vi kommer att erbjuda takskottning, sandning och isborttagning till vintern och vi kan göra hemsidor åt företag och föreningar i samarbete med elever på Ådalsskolan. Det råder ingen brist på idéer, ler Gustav.
Han säger att de har mycket att tacka sin lärare Perra Westin på Ådalsskolan, för att de tagit steget att starta ett eget AB.
Texas nickar instämmande:
– Perra lärde oss mycket om entreprenörskap när vi gick teknikprogrammet och hans stöd har varit mycket värt för oss.