20 feb 2024, 16:06

Pop up-lokal i Gallerian Christoffer skapar nya affärsmöjligheter

en leende kvinna i en butikslokal med roll ups
Frida Larsson i Krokus-lokalen.

Vill du hyra en butikslokal i Gallerian Christoffer – eller bara ett bord i den – för en dag, helg eller vecka?

Det är möjligt från och med den 1 mars. Då invigs pop up–lokalen Krokus.

– Med Krokus erbjuder vi företagen möjligheten att testa sina affärsidéer och skapa tillfälliga event och försäljningsinsatser. Samtidigt får vi ett utökat och varierat handelsutbud i stan som förhoppningsvis ska glädja både invånare och besökare, säger Frida Larsson, centrumutvecklare på Kramfors Handel.

Mitt i gallerian

Pop up–lokalen ligger nära Mama Opas, mitt emot Synoptik, och på invigningen blir 1923 Tunnbröd & Deli den första hyresgästen.

– Det har ringt flera andra företag också som är intresserade av att hyra för en dag eller flera.

– Initialt handlar det om att lansera Krokus brett för att visa på flexibiliteten och chansen att nå många människor till en låg kostnad, säger Frida Larsson.

Olika branscher och verksamheter

Hon tror att det här kommer att tilltala många olika branscher och verksamheter.

­– Förhoppningsvis kan det också leda till det startas fler butiker i tomma lokaler i stan. Du kan ju prova det koncept du har i Krokus och se vilket mottagande det får.

– Man kan också tänka sig att verksamheter utanför stan flyttar in för en dag eller en kortare tid och på så sätt når en ny kundkrets. Och varför inte öppna för olika typer av kultur?

Under Hållbarhetsveckan i mitten av mars kommer Krokus att vara till för sådant som har med hållbarhet att göra.

– Vi för en dialog med en person som är verksam inom restaurangbranschen om att laga mat på svinn från butiker. En spännande grej, som jag hoppas att vi kan genomföra, säger Frida Larsson.