21 mar 2022, 8:54

Platschefen Linus tror på besöksrekord för High Coast Whisky

En man i en restauranglokal
Linus Håkansson, platschef på High Coast Whisky.

Pandemin är över och intresset för bolagets produkter är större än någonsin.

Därför tror High Coast Whisky på besöksrekord på destilleriet 2022.

– Vi kommer att höja nivån på allt och vi har hög biljettförsäljning till Whiskyfestivalen i juni, säger nye platschefen Linus Håkansson.

Linus, hans sambo Stina och deras barn valde att flytta till Nyhamn, sedan paret bland annat bott och jobbat i både Stockholm och Åre.

– Vi stortrivs, har nära till våra jobb och får jobba i en fantastisk miljö, säger han. Då finns det ingenting att klaga på.

– Inom kort kommer flera barnfamiljer att flytta till området och jag tror att den här delen av Höga Kusten har en väldigt spännande framtid.

Efter en period som ansvarig för restaurang- och eventverksamheten på Fjällräven Center (numera Hägglunds Arena) i Örnsköldsvik, är nu Linus platschef på High Coast Whisky med ansvar för bland annat restaurangen och eventen.

Hög klass på allt

Restaurangen på destilleriets besökscenter har öppet lördagar tills vidare, samt för konferenser och grupper alla dagar i veckan.

– Från påsk håller besökscentret även öppet till sent på kvällen på lördagarna, säger Linus. 

Whiskyfestivalen genomförs 16–17 juni.

– Därifrån och framåt har restaurangen öppet alla dagar i veckan fram till hösten. Och när det gäller festivalen har förköpet av biljetter varit större än tidigare år. 

Linus Håkansson förklarar att målsättningen framöver är att leverera ännu högre kvalitet på allt ifrån mat och dryck till service och värdskap.

– Vi tillverkar premium–produkter här och då ska allt annat också hålla samma klass.

Just nu söker High Coast Whisky efter personal till restaurangen och destilleriet.

– Serveringspersonal, kockar och guider bland annat. Vi ska vara ordentligt rustade inför en sommarsäsong som kan bli intensiv, säger Linus Håkansson.

Rekordår 2021

High Coast Whisky AB levererade nyligen en årsredovisning för 2021 som visar på ett rekordresultat för andra året i följd:

https://highcoastwhisky.se/wp-content/uploads/2022/03/high_coast_distillery_ab_arsredovisning_2021.pdf?fbclid=IwAR0kypIrnhSChMNJjlhWNVTKm08ykv-YxzzJ3w1gz8utsq4luYOZPad_d2I