22 mar 2022, 9:38

Ny sida ger utökad information och hjälp vid bygglovsärenden

En skärmdump

En ny sida har lanserats på  kramfors.se som ger utökad information och hjälp vid alla typer av bygglovsärenden. Målgruppen är alltså både privatpersoner, företag och föreningar.

– Den nya sidan är utformad på ett nytt sätt så att det ska vara lätt att hitta rätt, säger Kim Schmidt, bygglovshandläggare och byggnadsinspektör.

Du hittar sidan här:

https://www.kramfors.se/bygga-bo–miljo/bygga-nytt-andra-eller-riva.html

Alla som äger en villa eller fritidshus och vill veta vad som gäller kan gå till ’Villor och fritidshus’

– Där hittar du information om allt ifrån att bygga nytt hus och tillbyggnader till bland annat installation av kamin och altanbyggen. 

Motsvarande sida för företagare och föreningar finns under ’Större byggnader, affärslokaler och anläggningar”.

– Här kan du exempelvis läsa om vad som gäller för att bygga helt nytt, ekonomibyggnader, riva eller installera solceller, säger Kim Schmidt.

– Allt är upplagt så att det går att klicka sig vidare från vad man vill göra till varje typ av åtgärd. Där finns information om vad som är bra att tänka på, vad som behöver kollsa upp, vilken typ av tillstånd som behövs och vilka handlingar du ska skicka in för att ansöka om dem.

Sidan innehåll även uppgifter för att stötta dem som ska göra en ansökan; Stöd och exempel för ansökan

– Där går det att läsa om hur hela processen med bygglov funkar, se exempel på hur ritningar och andra handlingar kan se ut och få en förklaring av olika begrepp, säger Kim Schmidt.