24 feb 2024, 11:19

Här är alla vinnare av företagsutmärkelser – med motiveringarna

ett gäng glada vinnare med blommor och diplom
Sex av de sju mottagarna av företagsutmärkelser.

I går genomfördes den glansfulla företagarkvällen på Hotell Kramm i Kramfors, där sex företagarorganisationer delade ut sju utmärkelser.

Här presenteras alla vinnare – med motiveringarna. Alla foton är tagna av Caroline Nordén.

Lisa Edin, vd och delägare av Docksta Sko.

Årets Företagare delades ut av Företagarna Kramfors: Lisa Edin, Docksta Sko.

Motivering: “En resa i att våga samt hålla ut och se nya möjligheter med historien som vingslag. Så smakfullt och välkomnande, där gammalt möter nytt, ett genuint hantverk, allt andas kvalitet, hållbarhet, material väljs med stor omsorg så lokalt som möjligt, ägare som vågar och ser möjligheter och samarbete utanför sina ramar, det tillsammans med engagerade medarbetare är nyckel till framgång. Sin livs satsning, stor portion förväntan av nybyggnationen på mytomspunnen plats vid Skulebergets fot, nu går vi vidare mot att klara hundra år till med denna storsatsning i svensk hantverksproduktion.”

Fr v Kristian Wallin Nylén, Företagarna Kramfors, Niklas Sjölund, och Örjan Wallin, Företagarna Kramfors.

Årets Unga Företagare delades ut av Företagarna Kramfors: Niklas Sjölund, Handlarn, Lugnvik.

Motivering: “Ambassadör för sin hembygd ser möjligheter i alla olika utmaningar, göra det omöjliga möjligt. Tänk att det finns en sådan energi, gnista och drivkraft, man blir glad. Någon som älskar sin bygd och som har som målsättning en levande landsbygd med hjärta för det lokala och närproducerade. Kan beskrivas som ett nav, där det finns det mesta, tjänster, varor, omtanke och med hjälp med både litet som stort, för ung och gammal. Det här navet hålls ihop och utvecklas av en glesbygdsfantast och hemvändare med en stark tro på framtiden i sin bygd.”

Pia Boman och Bert Olsson, Småföretagarna Kramfors.

Årets Småföretagare delades ut av Småföretagarna Kramfors: Pia Boman, Salong Pia Boman, Kramfors.

Motivering: “Pia har en bra service och ett trevligt bemötande mot kunderna som behöver hennes hjälp, hon fixar det mesta inom sin verksamhet och kanske lite till, en verksamhet som funnits en lång tid i Kramfors och är mycket uppskattad av sin kundkrets.”

Fr v Magdalena Desén, Kramfors Bokhandel, och Ewa Sandeheim, BizMaker.

Årets Nytänkare delades ut av BizMaker: Kramfors Bokhandel.

Motivering: “Med höga ambitioner, stort mod och en positiv inställning har vinnaren utvecklat företaget i en traditionell bransch under omvandling. Här finns allt från det lokala till det globala, här hittar du nytt och klassiskt, värme och service, pyssel och pussel.”

Lotta Sahlén (med blommor och diplom), flankeras av sin mor och personal. Längst t v Frida Larsson, Kramfors Handel, och längst t h Per Eriksson, Kramfors Handel.

Årets Butik delades ut av Kramfors Handel: Ådalens TV-service, Lunde.

Motivering: “Med 60 år i branschen har företaget hittat nya vägar att möta såväl tiden som kundernas förväntningar. Genom att komplettera butiksverksamheten med flera ben har man klarat den hårda konkurrensen genom att leverera helhetslösningar med hög nivå av såväl kunskap som service. Vid sidan av detta har företaget även, under alla verksamma år, visat på ett stort samhällsengagemang inom både idrott, byaföreningar och företagsorganisationer, såväl via sponsring som personlig aktivt deltagande och vilja att bidra till utveckling.”

Susanne Öberg. Som inte närvarade på Företagarkvällen. Bilden togs vid en nomineringsträff några veckor tidigare. Foto: Olof Wigren.

Årets Futura delades ut ev Futura Kramfors: Susanne Öberg, Susanne Öberg AB, Bollstabruk.

Motivering: Susanne är en förebild med sitt arbete för ett jämställt näringsliv genom att lyfta perspektivet från kvinnors företagande till att handla om normer kring företagande. Med erfarenhet från mansdominerade branscher lyfter hon företagens jämställdhetsfrågor.”

Elias Vestin och Kevin Vejdegren, DekAll UF, flankeras av fr v Thea Granbom t h Linnea Ögren, Ung Företagsamhet.

Årets UF-företagare delades ut av Ung Företagsamhet Västernorrland: DekAll UF

Motivering: “Med en smart affärsidé som kan tilltala många målgrupper, har detta UF-företag skapat ett koncept som fungerar bra redan nu och går att utveckla på många sätt. Flexibiliteten är en stor tillgång och endast fantasin, och möjligen måttbandet, kan sätta gränser för produktutvecklingen.”