23 aug 2023, 15:24

Friluftsfest med Ta steget Höga Kusten ska få fler att vilja flytta hit

Flygbild över delar av Docksta.
Friluftsbyn i Docksta.

Kommande helg arrangeras Friluftsfest på Friluftsbyn i Docksta. Den är en uppföljare till Vinterfesten i februari, som hade en programpunkt där arbetsgivare och andra aktörer visade upp jobb- och boendemöjligheter i Höga Kusten för intresserade besökare. Så blir det nu också med ett utvecklat koncept som heter Ta steget Höga Kusten.

Det var arrangören Jerry Engström som tillsammans med projektet Talangattraktion för kompetensförsörjning i Höga Kusten, regionens IT-nätverk Bron innovation och andra aktörer inspirerade och informerade om hur man tar steget till livet i vår region. 

I samband med Friluftsfest den 25-27 augusti har nu aktiviteten för att locka fler att jobba och bo i Höga Kusten tagit nästa steg.

50 intressenter

Det byggs upp ett Ta steget-område och intresserade av livet i Höga Kusten har på sidan hogakusten.com/jobbaochlev kunnat skicka in intresseanmälan för att jobba och bo i Höga Kusten.

I intresseanmälan har man även kunnat ange om man vill komma på Friluftsfest med Ta steget-området.

Cirka 50 intressenter kommer nu tillsammans med övriga besökare att få veta mer om boende, spännande branscher i Höga Kusten, hur man startar företag och andra möjligheter att förverkliga sin dröm i detta område.

På plats finns alla fyra kommuner i landskapet – representerat av Talangattraktionsprojektet och Höga Kustens Turistservice – samt företag och myndigheter som söker nya kollegor.

“Roligt att konceptet utvecklats”

– Det är roligt att konceptet för att locka ny kompetens och fler nvånare utvecklats ännu mer sen i vintras och det ska bli intressant att se resultatet, säger Susanne Königson, tillväxt- och näringslivschef på Kramfors kommun, som är projektägare för Talangattraktionsprojektet.

– Jag har sen jag själv flyttade tillbaka till Höga Kusten sett hur många spännande företag som söker nya kollegor och inte minst gemenskapen i detta område, säger Jerry Engström, ägare av FriluftsByn och Friluftsfests arrangör.

– Därför vill jag nu ge fler möjligheten att upptäcka livet i Höga Kusten med närhet till storslagen natur och annat man behöver samt möjligheten till drömjobb och mycket boende för pengarna. 

Läs mer

Friluftsfest är en helg fylld med äventyr, kurser, utställare, föreläsningar, filmvisning och levande musik i FriluftsByn vid Skuleberget.

Läs mer om evenemanget, Ta steget till Höga Kusten-området och FriluftsByn på:

https://friluftsfest.se/

I projektet Talangattraktion för kompetensförsörjning i Höga Kusten samverkar kommunerna Härnösand, Kramfors, Sollefteå och Örnsköldsvik tillsammans med näringslivet för att ta fram ett gemensamt strategiskt arbetssätt och kommunikation för att attrahera kompetens till Höga Kusten.

Läs mer om projektet här:

https://www.kramfors.se/kommun–demokrati/kramfors-utvecklar/talangattraktion-for-kompetensforsorjning-i-hoga-kusten.html