16 mar 2023, 8:54

Företagarna Sara och Mirja i Nordingrå samarbetar i ett konceptevent

Två leende kvinnor framför entrén till ett hus.
Sara Öhlén (t v) och Mirja Lindström.

Företagarna Sara Öhlén och Mirja Lindström i Nordingrå driver egna företag och samarbetar i koncepteventet En dag för dig, som syftar till ökad självmedvetenhet och att ge verktyg för att bättre ta hand om sig själv.

– Det är många som behöver det, inte bara privatpersoner utan även medarbetare i företag, föreningar och organisationer, säger Sara Öhlén.

I höstas var det premiär för En dag för dig. Då på Pelle Åbergsgården som ägs och drivs av Mirja och hennes man Fredrik. 

På lördag genomförs en ny heldag, denna gång på Mannaminne i Häggvik.

– Båda platserna är väldigt passande för detta syfte, säger Mirja Lindström. 

– Miljön är lugn och det är nära till naturen. Det ger bra förutsättningar för att landa i stillhet och reflektera över livet och gå tysta vandringar i världsarvet.

De båda arrangörerna samverkar och kompletterar varandra som kursledare. Sara föreläser, sjunger och spelar gitarr. Mirja coachar i personlig utveckling.

– Vi insåg att vi har kompetenser och erfarenheter som går att förena till en intressant helhet, säger Sara.

Om–sorg och personlig utveckling

I hennes företag – som heter kort och gott Sara Öhlén – erbjuder hon föreläsningar i ord och ton, gör konserter tillsammans med musikern Pelle Nordlander men är framför allt borgerlig begravningsofficiant.

– Jag möter ständigt människor i svåra situationer i livet. Jag använder mig därför av begreppet om–sorg i mycket av det jag gör.

Mirja Lindströms företag Highcoastflow är inriktat på bland annat personlig utveckling, hållbar ledarutveckling, hållbara strategier och konflikthantering.

– Tack vare min chefsbakgrund och i mina professioner som samtalscoach, organisationskonsult och ledarutvecklare kan jag bidra till att både individer och organisationer utvecklas och kan hjälpa dem att flytta fokus från hinder till möjligheter.

Ett koncept för många

Den första En dag för dig lockade åtta deltagare. 

Till lördagens event är elva deltagare anmäldas. 

– Hittills har det bara varit kvinnor men det här är någonting för alla, säger Sara Öhlén.

Och man kommer på sikt inte enbart att rikta sig mot privatpersoner utan även mot företag, föreningar och organisationer.

– Vi tror till exempel att det här konceptet, med anpassning till specifika behov, kan vara gångbart för arbetsplatsträffar, säger Mirja Lindström.