14 nov 2023, 8:26

Ådalens TV-service i Lunde firar 60-årsjubileum – har flera ben att stå på

En kvinna i en lokal med många tv-apparater
Lotta Sahlén.

I år är det 60 år sedan Kjell Flodén startade Ådalens TV-service.

Mycket har hänt sedan dess, verksamheten har genomgått stora förändringar och sedan ett antal år tillbaka är det Kjells dotter Lotta som driver företaget.

Här är ett reportage om Ådalens TV-service som gjordes 2020 och som berättar mer om hur företaget startade och har utvecklats:

https://magasin.kramfors.se/artiklar/nytankande-och-flexibilitet-framgangsfaktorer-for-adalens-tv-service/

– Vi hade pratat om och planerat generationsskifte ett tag, sedan blev det ju ett mycket hastigare övertagande än vi hade väntat och önskat, säger Lotta och syftar på sin fars plötsliga bortgång för tio år sedan.

– Mina tankar vid övertagandet var att fortsätta att driva företaget med samma värderingar, kundbemötande och kunskap som mina föräldrar har gjort, säger hon.

– Nyfikenheten på ny teknik och tekniska lösningar för våra kunder samt god service är vår största drivkraft och konkurrensmedel.

På vilket sätt har förutsättningarna förändrats under din tid som ägare?

– De senaste tio åren har marknaden och kundernas beteende gällande att handla i butik överhuvudtaget förändrats otroligt mycket. Vi ser en minskad efterfrågan i butiken och samtidigt har vi ökad förfrågan på helhetslösningar. Fler och fler vill ha hjälp från kartong till färdig lösning i hemmet, ”installerat och klart”.

– För att jämföra med husbranschens nyckelfärdiga hus efterfrågas fjärrkontrollfärdiga lösningar till vardagsrummet och WiFi-färdiga lösningar för hela hemmet.

Beskriv er verksamhet idag?

– Vi har, precis som vi alltid haft, flera ben att stå på. Vi har butiken där vi möter och hjälper både våra privata- och företagskunder med allt inom hemelektronik. Vi gör företagsinstallationer när det gäller allt från mötesrumsutrustning, nätverksinstallationer till övervakningskameror och ljud. Vi har kabel-tv- och fibertekniker som bygger, felsöker och servar näten över hela kommunen samt monterar och installerar antenner och paraboler.

– Vi samarbetar även med stora installationsföretag där vi bygger och konfigurerar deras mötesrumslösningar över hela länet. 

Vilka ser du som de stora utmaningarna inför framtiden?

– Vår största utmaning skulle jag säga är att få kunderna att fortsätta att handla lokalt i butik och av lokala företag och inte enbart handla på nätet. Det är ju viktigt inom alla branscher på vår ort. Att erbjuda ett lågt pris kan vem som helst göra, men att ha en butik på orten som erbjuder ett noga utvalt utbud, kunskap och trygghet före, under och efter köpet, är något helt annat.

Hur kommer ni att fira 60-årsjubiléet?

– Vi kommer att ha firandet på Lucia och återuppta vårt populära firande som vi kört under cirka 25 år tidigare, men som har varit vilande under några år. Det kommer att vara erbjudanden i butiken och vi kommer att bjuda på glögg, pepparkakor och tårta och naturligtvis lyser vi upp Lunde med en massa marschaller.