2 maj 2024, 12:47

Inflyttaren Magnus Seifert är ny näringslivsutvecklare

en leende man i en korridor
Magnus Seifert.

I början av vintern flyttade Magnus Seifert med familj från Stockholm till Kramfors.

Nu är han ny näringslivsutvecklare på kommunen.

– Jag vill bidra till att mina barn ska få en fin framtid här, säger han.

På 90-talet bodde och jobbade Magnus några år i Härnösand. Där han Magnus sin äldste sons mamma och har sedan barnsben vistats många somrar i Barsviken, Häggdånger, där hans mormor och morfar hade ett hus som han numera äger.

– Det blev starten på min pågående kärleksrelation till det här vackra området, säger han.

Många fördelar i vardagen

Magnus återvände till Mälardalen, där han är född och uppvuxen, men kände en allt starkare längtan tillbaka till Norrland.

– Jag pratade så mycket och ofta om detta med min nuvarande hustru att hon till sist gav med sig. ”Okey, vi flyttar väl till Norrland då. Men jag vill välja hus!” (skratt).

Efter att ha tittat på hus på olika platser i Västernorrland, föll de för en villa i Kramfors stad.

– Bra läge, en tryggare miljö än den vi kom ifrån, ett billigare boende med hög livskvalitet, nära till skolan för våra två pojkar, underbar natur och ett attraktivt föreningsliv är några av fördelarna i vår nya vardag, säger Magnus.

Nioårige Hugo spelar hockey i Kramfors–Alliansen, både han och åttaårige Ville spelar också fotboll i föreningen och under vintern har familjen ofta varit i Latbergsbacken.

– Jag har även engagerat mig i styrelsen för Kramfors Alpina, berättar Magnus som i sin ungdom var en rätt duktig hockeyspelare i Kallhäll.

– En av de spelare jag ofta mötte på den tiden var Mats Sundin. Han blev lite bättre än jag.

”Hjälpa andra att växa”

Innan Magnus kom till Kramfors var han av grundarna till – och delägarna i – ett bolag som jobbade med molnbaserat lärande och utveckling av individen.

– Jag var konsult till en global, svensk koncern, men startade eget 2014 och drev bolaget fram till för ett drygt år sedan då vi flyttade hit.

– Efter att jag kom till Kramfors har jag gjort en kort period på BAE Systems i Örnsköldsvik. Men när tjänsten som näringslivsutvecklare på Kramfors kommun utannonserades kändes den spännande och passande för mig. 

Han sökte och fick jobbet, slipper numera arbetspendla varje dag och är inspirerad av att få bidra till en positiv utveckling för näringslivet i Kramfors.

– En av mina dominerande drivkrafter är att få hjälpa andra att växa och lyckas, säger Magnus.

– Jag har inte längre något behov av att ta plats och synas själv. Jag mår som bäst när andra får framgång och att jag haft del i den.

Etableringar och processledning

I tjänsten som näringslivsutvecklare ska Magnus bland annat vara kontaktperson vid företagsetableringar och ha rollen som processledare för Kramfors kommun i projektet Hållbar samhällsomställning, HSO. Det pågår mellan 2024 och 2026 och syftar till att utveckla stödstrukturer för att ge företag bättre förutsättningar att ta tillvara den gröna omställningens potential i länet.

– Upplägget av min tjänst – med den bredd som det har – tilltalar mig mycket. Variationen, att nätverka och kunna använda mig av mina tidigare erfarenheter är stimulerande. 

– Sedan är jag besjälad av att få vara delaktig i att forma mina barns framtid i Kramfors. Det vi gör på min avdelning Näringsliv och Planering har betydelse för den och det känns väldigt viktigt för mig.

Magnus går under maj och juni parallellt med näringslivsutvecklaren Mikael Berggren, som går i pension till midsommar.

FAKTA

Namn: Magnus Seifert.

Ålder: 52 år.

Familj: Hustrun Susanne, sönerna Hugo, 9 år, Ville, 8 år, och Rasmus, 28 år.

Bor: I villa i Kramfors.