8 jul 2023, 21:00

Tobias från Ulvö Hotell flyttar till Hotell Höga Kusten – bosätter sig med familjen i Kramfors kommun

en leende man i keps och kockrock ler mot kameran med Högakustenbron i bakgrunden.
Tobias Andersson. Foto: Måns Löfroth.

Hotell Höga Kusten och Björkudden Hotell & Restaurang har gjort en kanonvärvning. I mitten av september blir Tobias Andersson, för närvarande kökschef på Ulvö Hotell, kreativ ledare för både köken och restaurangerna på båda verksamheterna. Samtidigt får Kramfors kommun tre nya invånare, eftersom Tobias, hustrun Ebba och parets sexåriga dotter Meja kommer att flytta hit.

– Jag jobbade i disken på Hotell Höga Kusten när jag var 13 år och sommarjobbade i köket på sommarloven under gymnasietiden. Så det här blir lite som att komma hem igen, säger Tobias.

Hem i dubbel bemärkelse, för han är född och uppvuxen i Gräta men flyttade till Åre när han gått ut högstadiet. Sedan ha det blivit ett yrkesliv inom hotell– och restaurangbranschen.

Innan han kom till Ulvön för tio år sedan jobbade han som kökschef på Copperhill i Åre.

– Det varit fina år på Ulvön och vi har trivts bra där på alla sätt, men nu när dottern ska börja lågstadiet kände vi att det är dags att flytta till fastlandet och låta henne gå i skolan utan att pendla med båt till Köpmanholmen varje vardag.

Just nu söker Tobias och Ebba bostad.

– Det lutar åt hus i Norabygden eller Nordingrå.

Den sista juli gör Tobias sin sista arbetsdag på Ulvö Hotell.

– Sedan ska vi ha en dryg månads semester. Det blir min först sommarsemester på tio år.

I höst kliver han sedan in på sin nya arbetsplats… ja, eller nya arbetsplatser.

– Jag kommer att jobba på både Hotell Höga Kusten och Björkudden och få ansvaret för att utveckla båda köken och restaurangerna, koncept, event och annat. Det känns väldigt stimulerande och jag kommer att få ännu mer utlopp för min kreativitet där än där jag är idag, säger han.