11 mar 2022, 9:03

Ny film visar på modet och livskraften i Kramfors kommun

Tre barn och en kvinna i en skogsglänta

Varumärket Höga Kusten blir allt starkare – och tre fjärdedelar av världsarvsområdet ligger i Kramfors kommun. Det kan ge många, positiva effekter. Bland annat ökad inflyttning. 

Nu lanseras en film som tydligt visar modet och livskraften i Kramfors kommun.

Höga Kustens unika natur, närheten till bra service, goda kommunikationer, ett starkt näringsliv, många föreningar och möjlighet till hög livskvalitet. Det är bara några av fördelarna med Kramfors kommun.

– Jag blir så glad när jag ser barnfamiljer i de fantastiska miljöer vi har i hela kommunen. Dessa miljöer stimulerar kreativiteten och erbjuder en trygg och aktiv vardag, säger Susanne Königson, tillväxt- och näringslivschef på Kramfors kommun.

Drivande företag

Susanne har genom åren träffat många personer som flyttat till Kramfors och som bland annat fascineras av det inkluderande bemötandet från befolkningen och utbudet av fritidsaktiviter. 

– Vi har många butiker och företag som erbjuder högklassig och personlig service. 

Kramfors kommun har som mål att ha Västernorrlands bästa företagsklimat 2025 och klättrade 95 placeringar i Svenskt Näringslivs senaste ranking av företagsklimatet i landets kommuner. 

– Vi har några stora och mycket viktiga företag i Kramfors, men framför allt har vi många små- och medelstora företag som satsar och skapar arbetstillfällen, säger Susanne Königson. 

En kommun full av möjligheter

Marie Böhlin är hemvändare och projektledare på Kramfors kommun med fokus på inflyttning.
– Jag brukar säga att bor du här lever du inte bara nära naturen, du lever i den. Och ändå har du tillgång till allt du behöver i din vardag och kan snabbt ta dig till andra städer och orter via bil, buss, tåg och flyg, säger Marie Böhlin.

– Vi är en kommun full av möjligheter där du både kan utvecklas själv och utveckla dina intressen.

En attraktiv kommun

Den nya filmen, som främst är riktad till potentiella inflyttare och hemvändare, förmedlar och lyfter fram bilden av Kramfors som geografisk yta utifrån de känslor som fångats upp av invånare och inflyttare.

– Kramfors är en mycket attraktiv plats att bo, leva och verka i. Här kan man bygga sin framtid, säger Susanne Königson.

Filmen är producerad av High Coast Media och musiken i den är specialskriven av Klas Norberg och Erik Eurenius. Klas Norberg och hans familj – som för ett par år sedan flyttade till Norabygden i Kramfors kommun – figurerar också i filmen.

Du kan se filmen här:

https://www.kramfors.se/bygga-bo–miljo/flytta-till-kramfors.html