27 apr 2021, 10:50

GT Konsult satsar hårt på fibergrävning – och expanderar till Örnsköldsvik

Två killar
Texas Forslund (t v) och Gustav Hultgren.

GT Konsult – med Gustav Hultgren och Texas Forslund som ägare – fick två företagsutmärkelser i Kramfors kommun 2020. Både som Årets unga företagare och Årets Startup.

I år fortsätter de unga entreprenörernas resa. Störst fokus just nu ligger på fibergrävning men efter sommaren kommer man även att expandera verksamheten till att också omfatta Örnsköldsviks kommun.

Gustav Hultgren beskriver starten av 2021 som både klurig och spännande.

– Eftersom vi utökar våra arbetsområden successivt gäller det att veta när och hur vi ska jobba med specifika saker. Det blir en hel del planering och anpassning.

– Vi gör en stor satsning på fibergrävning detta år och där är vår huvudsakliga målgrupp privatpersoner. Vi ser att det finns ett stort behov här. Med vår smidiga grävare gräver vi rätt djup och lägger kablarna. 

Flera olika ben

Men GT Konsult står alltså på flera olika ben. Förutom fibergrävning handlar det exempelvis om bemanning mot företag – “vi har precis fått ett bemanningsjobb som kommer att kräva fem man under en period på fyra månader” -, marknadsföring, bygga hemsidor, skapa en webbshop för olika produkter och provisionsförsäljning till olika företag.

– När det gäller försäljning har vi inlett ett jättefint samarbete med den bredbandsleverantören 84 grams, säger Gustav.

Vad har ni planer för resten av året?

– Det största som kommer att hända är att vi utökar verksamheten till Örnsköldsvik efter sommaren. Vi kommer att smygstarta så snart det är möjligt med att ta fiberjobb i den kommunen.

– Utöver det vill vi få klart med så många avtal som möjligt, köra på och njuta av hur fantastiskt roligt livet är – samtidigt som vi gör det vi älskar.