17 jan 2024, 8:50

Fler rum renoveras på First Hotel Kramm

en upplyst hotellintré i vintermiljö

Just nu renoveras 18 rum på First Hotel Kramm i Kramfors.

– Det är den bästa tiden på året att göra sådana åtgärder nu, när beläggningen är som lägst, säger hotellchefen Lisa Westerlind.

– Trycket på rum ökar från mars, både på grund av stora industriprojekt i kommunen och ju närmare vi kommer högsäsongen för besöksnäringen.

Det är fastighetsägaren Kramfast som beslutat om att de 18 rummen ska renoveras.

– Vi satt i samtal med hyresgästen i december förra året och kunde då konstatera en mycket positiv effekt av den renovering av 23 rum som gjordes under 2022-2023, säger David Berglund, förvaltare på Kramfast.

– Tanken har hela tiden varit att jobba vidare med fler hotellrum, men vi vill först säkerställa att den insats vi gjorde då gav den effekt vi önskade. Nu när vi vet att den gjorde det kan vi fortsätta renovera.

41 nyrenoverade rum

Hotellet har sammanlagt 98 rum.

– Med dem som renoveras nu kommer totalt 41 att vara renoverade, säger Lisa Westerlind.

David Berglund ser mycket positivt på det faktum att First Hotell Kramm har en hög beläggningsgrad.

– Det är dels en indikation på att det pågår många spännande saker i kommunen, dels att Kramfors är en attraktiv kommun att besöka ut flera hänseenden.

– Vi tror att ett renoverat hotell kan bidra till att besökarna får en positiv bild av vår kommun och därför känns det bra att vi har hittat ett arbetssätt för renovering som gynnar alla parter på ett ekonomiskt plan.