3 okt 2022, 10:14

First Hotel Kramm renoveras – nytt avtal mellan Kramfast och Höga Kusten Nöje

En hotellfasad

Det kommunala fastighetsbolaget Kramfast renoverar First Hotel Kramm i Kramfors, tillsammans med arrendatorn Höga Kusten Nöje. Arbetet har påbörjats och delar av byggnationen beräknas vara klart innan julborden rullar igång.  

– Vi är överens om ett nytt hyresavtal. Det känns bra att vi nu kan genomföra de förändringar och förbättringar som kommer att öka komforten och stärka attraktionskraften för hotellet och Kramfors i stort, säger Kramfast vd Per Eriksson.

”Renoveringen möter dagens moderna krav och ny mötesplats föds”

– Det handlar om mer än bara en renovering, vi öppnar upp och integrerar restaurang, lobby och konferens i entreplan och skapar en fantastisk mötesplats i modern miljö. Vi skapar ett helt nytt restaurangkoncept med vedugnsbakade pizzor, en ny lounge för att bara träffas och ta ett glas vin, sitta och jobba eller slappna av i, säger hotellchef Lisa Westerlind och fortsätter:

– Vi vill med den här satsningen bli den naturliga mötesplatsen för Kramforsborna samtidigt som vi får hotell som möter dagens moderna krav och förväntningar från hotellresenärer i Höga kusten.

Emil Westerlind, Kramms styrelseordförande, är nöjd över att bygget kommit igång.

– Det känns fantastisk att äntligen få genomföra detta, vi har haft dialog med Kramfast under en längre tid för att hitta vägar fram, hotellet och Kramfors förtjänar en upprustning och med allt positivt som händer i Höga Kusten, så känns det som helt rätt att göra den här satsningen, säger han.

Målsättningen är att restaurangen ska kunna ha öppet under byggperioden. 

Kramm invigdes 1969 och har renoverats i omgångar sedan dess.