12 apr 2021, 7:52

Vilka förhoppningar finns det i Norrfällsviken på sommaren 2021?

En kvinna
Catarina Molitor Sjöberg.

Hallå där! Catarina Molitor Sjöberg (bilden), som driver Norrfällsviken Rum & Kök. Hur är förhoppningarna inför sommarsäsongen?

– Jag tror att den kommer att bli fantastisk, särskilt för hotellverksamheten. Det är redan bra bokat för sommaren. Fastighetsägarna håller på att renovera en del av rummen och jag planerar för att köpa in el-cyklar som kan hyras ut till gästerna. Problemet är hur man ska planera för restaurangen. Kommer man att få ha öppet även efter kl 20.00 och för hur många personer? Det är frågor som jag hoppas får svar i god tid innan högsäsongen startar.

Hur var 2020 för er?

– Sommaren var enormt bra, men när andra pandemivågen slog till i november blev det tufft. Julborden blev inte alls som vi tänkt oss och grupper och konferenser avbokades.

Vad innebar det?

– Min tanke är ju att ha öppet året runt. Nu fick jag i stället ta jobb i Sollefteå under januari och februari för att inte belasta företaget lönemässigt. Jag kunde inte permittera mig själv eftersom jag inte hade verksamhet 2019 och därför saknades det omsättningssiffror att jämföra med.

Men du är trots allt positiv inför fortsättningen?

– Ja, det är jag. Jag ser ljust på framtiden även om jag känner en viss underliggande oro för hur pandemin ska utvecklas och vilka restriktioner som ska gälla för sommaren. Men intresset för Norrfällsviken och Höga Kusten är stort. Jag har skapat en helt annan prisbild på hotellet för 2021, som jag hoppas ska göra att gästerna stannar längre och inte bara använder oss som ett transferhotell.