8 jan 2023, 17:06

“Vi sålde över 500 plankstekar till nyår”

Ergun Sekersöz.

HALLÅ DÄR! Ergun Sekersöz (bilden) som är ägare av Restaurang & Pizzeria Dallas i Nyland. Hur många plankstekar sålde ni till nyår?

– Vi sålde över 500 stycken. Plus att nyårsdagen som vanligt var en intensiv pizzadag. Vi som jobbade var mycket trötta men mycket nöjda.

Hur kommer det sig att Dallas blivit lika känt för sina plankstekar som för sina pizzor?

– När jag tog över restaurangen ville jag ha en meny som var bred. Jag tycker att plankstek är en rätt som känns lite speciell och vi har två olika som med tiden blivit lite av klassiker. Faktum är att vi har återkommande kunder från långt ifrån, som kommer hit eller stannar till på vägen till sina fjällstugor eller sommarhus, för att äta plankor. Och extra hårt tryck är det alltid på nyår. Det är jätteroligt.

Du har jobbat länge i restaurangbranschen. Vad tycker du är det viktigaste i din verksamhet?

– Att ha rent och snyggt både i köket och ute bland gästerna, ge bra service, arbeta med bra råvaror och ha en mysig miljö. Jag får så mycket kärlek från nylandsborna och kunder utifrån som gör att det är roligt att gå till jobbet varje dag.

Hur många anställda har Dallas?

– Vi är fyra personer som jobbar här, inklusive jag själv.

Om magasin.kramfors.se

Detta är ett digitalt näringslivsmagasin med företagsnyheter, information, inspiration och råd från Kramfors kommun. Magasinet uppdateras kontinuerligt.

Ansvarig utgivare: Susanne Königson, susanne.konigson@kramfors.se
Kommunikatör/redaktör: Olof Wigren, olof.wigren@kramfors.se
Besöksadress: Näringslivsenheten, Torggatan 12, Kramfors.
Kramfors kommun logotyp och länk
Höga Kusten logotyp och länk