22 apr 2021, 8:19

Vem är Krambo och Kramfasts nya lokalsamordnare?

En kille på ett torg
Simon Välivaara.

Hallå där! Simon Välivaara, 31, som är ny lokalsamordnare och projektledare för de kommunala bolagen Krambo och Kramfast. Du efterträder Anders Näslund som går i pension. Berätta om din bakgrund, Simon!

– Jag är född och uppvuxen i Kramfors men flyttade från kommunen när jag skulle börja gymnasiet. Efter det studerade jag högskoleingenjörsprogrammet i byggteknik vid Umeå universitet och har jobbat som byggskadereglerare på Folksam i Umeå. Det senaste året har jag varit bygginspektör på Härnösands kommun. Mina tidigare yrkeserfarenheter kommer jag att ha nytta av i mitt nuvarande uppdrag.

Vilka är dina huvudsakliga arbetsuppgifter?

– Det är att vara kontaktperson i arbetet mellan lokala näringsidkare, kommunen, Krambo och Kramfast gällande lokaler. Jag är även ansvarig för uthyrning av lokalytor och drivande i bolagens större projekt inom lokaler, för att bidra till bolagens strategiska framtids – och planeringsarbete. Det är ett varierande och inspirerande jobb och jag ser fram emot att träffa många idérika människor som vill åstadkomma intressanta saker. En hel del kommer att handla om problemlösning och att hjälpa kunder med deras behov.

Hur känns det att vara tillbaka i Kramfors igen?

– Bara bra! Jag och sambon trivs väldigt bra och är tacksamma för att bo i en kommun med en så fantastisk natur. Jag har rest runt mycket i Sverige och världen och Kramfors med Höga Kusten är ett av de vackraste område jag vet. Dessutom känner jag att det finns drag och framtidstro i kommunen, så allt känns mycket positivt!