6 okt 2021, 13:36

Varför ett särskilt möte med besöksnäringsföretagen?

En leende man
Mikael Berggren.

Kommunens Näringslivsenhet tillsammans med Kultur- och fritidsenheten bjuder in till årets andra digitala träff för besöksnäringsföretag den 19 oktober. Varför ett särskilt fokus på den kategorin företag, näringslivsutvecklare Mikael Berggren (bilden)?

– Besöksnäringen är stark i vår kommun och växer hela tiden, vilket bland annat skapar arbetstillfällen. Den forsatta utvecklingen är beroende av flera faktorer och funktioner, bland annat att infrastrukturen fungerar bra. Därför vill vi träffa besöksnäringsföretagen, lyssna på deras tankar och önskemål och se hur vi tillsammans kan utveckla besöksnäringen i Kramfors kommun.

Finns det fler frågor än infrastrukturen som är speciellt viktiga just nu?

– Kompetensförsörjningen är en stor utmaning. Hur klarar vi att ta hand om och serva alla besökare under 2022? Det kommer vi att prata om den 19 oktober. Sedan kommer vi tillsammans med företagen att utvärdera sommaren 2021 och utbyta tankar och idéer inför nästa år.

Hur ska alla som vill vara med på mötet anmäla sitt intresse?

– Det går bra att skicka ett mail till mig: mikael.berggren@kramfors.se. Dagen innan mötet skickas en länk ut till alla som anmält sig.