16 feb 2023, 15:16

“Servicen med obemannad butik har fungerat bra”

En man
Niklas Sjölund.

HALLÅ DÄR! Niklas Sjölund (bilden) som driver Handlarn i Lugnvik tillsammans med pappa Tommy. Hur har utvecklingen varit för butiken sedan ni i fjol flyttade från era gamla lokaler längs Lugnviksvägen upp till era nya lokaler i före derra Lugnviksskolan?

– Omsättningen är sig lik men vi märker att en viss förändring har skett på vad som säljs. I vår nya lokaler säljer vi mindre tobak och generellt större slag i kassan än tidigare. Något vi tror kan ha att göra med att vi tappat kunder från genomfartsvägen men i stället har fått fler bybor att handla mer.

Ni har nyligen startat servicen obemannad butik under tidiga morgnar och sena kvällar. Har det gått enligt planerna?

– Servicen med obemannad butik har vi varit igång med i cirka två veckor och den har fungerat fint. Vi tror på att öka servicen på landsbygden och genom denna satsning får våra kunder möjlighet att handla mellan 06:00-22:00 varje dag, hela året. Något som har uppskattats av många.

Finns det några idéer på ytterligare satsningar under 2023?

– Vi håller på att landa efter ett hårt och arbetsamt 2022 med satsningen på butiksflytt och det renoveringsarbete som krävdes inför den. För att inte glömma den obemannad butiken.

– Men så klart ska vi inte stagnera. Vi ska nog se över hur vi ska tackla energifrågan i vår verksamhet och komma på smartare lösningar kring den.