20 apr 2023, 8:08

“Mitt företag heter Trädgårdsmästare Evers, det är vad jag är”

en leende kvinna tittar upp från ett upplyst ljusbord
Jenny Evers.

HALLÅ DÄR! Jenny Evers (bilden) som flyttat från Umeå till Nyadal och tagit ditt företag med dig. Berätta!

– Jag och min familj har haft sommarhus i Nyadal sedan 2011, men förra sommaren flyttade vi hit permanent. Vi bodde tidigare i Umeå och jag jobbade då på Forslundagymnasiet som lärare inom frilandsodling och växthusodling. Innan dess jobbade jag som trädgårdsmästare med arbetslivsrehabilitering genom odling i gröna miljöer, också det i Umeå.

– Mitt företag heter Trädgårdsmästare Evers, det är vad jag är. Förr hade jag mitt företag som bisyssla, nu är jag sysselsatt i det på heltid.

Vilken är din inriktning?

– Trädgårdesign och odling, både för företag, bostadsrättsföreningar och privatpersoner. Jag har inlett ett samarbete med Skidstahus i Ullånger där jag kan hjälpa deras kunder med trädgårdsdesign. Jag håller även föreläsningar och genomför olika kurser. 

– Min största målgrupp för trädgårdsdesign är personer som nyss byggt hus och vill skapa en trädgård. Då kan jag ge råd, designa den och följa kunderna genom hela processen. Bäst är ju tidigare jag kommer in i bilden som möjligt. Risken för att göra fel och fatta dåliga beslut kan bli kostsamma i längden.

– Just nu har jag även ett uppdrag av Heta Utbildningar i Härnösand med att starta upp den nya YH-utbildningen Stadsodlare som börjar nu i höst. Det här uppdraget känns jättekul och relaterar ju väldigt mycket till mina tidigare arbetsuppgifter inom odling.

Hur långväga kunder har du?

– De finns över hela landet. Med teknikens hjälp kan jag göra mycket på distans, genom att få bilder, filmer och ha möten på Zoom eller Teams.