8 maj 2023, 8:39

“Ledarskapet är A och O som butikschef på Systembolaget…”

En som står ute på en gata och tittar mot fotografen.

HALLÅ DÄR! Erik Johansson (bilden), butikschef på Systembolaget i Sollefteå och för närvarande även t f butikschef i Kramfors. Nu söker ni ny, permanent butikschef i Kramfors. Hur långt framme i processen är ni?

– Ansökningstiden har gått ut och vi har plockat ut ett antal personer som ska intervjuas.

Vad är det viktigaste, tycker du, i rollen som butikschef?

– Ledarskapet. Det är A och O. Du kan ha många olika egenskaper som är viktiga, men det mest grundläggande för att det ska fungera bra är ett gott ledarskap. Då Systembolaget alltid har kunden i fokus ska man även ha ett genuint intresse för service.

Och hur vill du beskriva Systembolaget som arbetsgivare?

– Målsättningen är att bli Sveriges bästa arbetsgivare och jag tycker att vi tar stora steg mot det målet hela tiden. Jag har jobbat i olika roller, och på olika orter, inom Systembolaget sedan 1987 och jag har aldrig upplevt det som så roligt att gå till jobbet som nu. Vi prioriterar förstås kunderna och hållbarhet på alla sätt och som alltid, att stå för en ansvarsfull alkoholförsäljning. 

– Arbetet, både för mig som chef och för alla medarbetare, är omväxlande och tycker du om att ha mycket kundkontakter och drivs av att ge bra service är det här en perfekt arbetsplats.

Hur många medarbetare har Systembolaget på butiken i Kramfors?

– Sju. Sedan varierar det mellan deltid och heltid.