13 apr 2021, 7:37

Kan Gålå camping hålla öppet i sommar?

En kvinna och man vid en camping
Mikael Karlsson och Jean Lundgren.

Hallå där! Jean Lundgren, som äger och driver legendariska Gålå camping tillsammmans med sin sambo Mikael Karlsson. Kommer ni att ha öppet i år?

– Ja, vi hoppas kunna öppna i maj och då ska vi ha två stugor klara, förutom de ställplatser som finns här sedan tidigare. Sedan är förhoppningen att vi ska kunna ha sommarkafé och mini-kiosk när semesterperioden startar.

Gålå camping är en klassiker i Ådalen. Efter att den stått övergiven i många år köpte ni den för några år sedan och planerna var att nyöppna redan 2018 men försenat tillstånd från Länsstyrelsen gjorde att det inte blev så. Ytterligare problem har också ställt till det. Inte minst att betong lossnar från Gålåbron, så att ni fått bygga en portal vid entrén och ha stängsel för att inte folk ska gå under bron. Och sedan pandemin på det… Men ni har inte gett upp.

– Nej, trots alla motgångar försöker vi tänka positivt och kör på utifrån de förutsättningar som är. Vi har många idéer, bland annat på att snygga till badet vid älven. Vi gör så gott vi kan och lägger så mycket tid här som vi kan och orkar.

FOTNOT: Här är en artikel från 2018 då de nya ägarna nyligen köpt Gålå camping:

https://www.olofwigren.se/gala-camping-oppnar-igen/