28 aug 2024, 15:16

“Jag ångrar inte att jag satsade på restaurang på flygplatsen”

en leende man i glasögon som står i ett kök

HALLÅ DÄR! Peter Edlund (bilden) som sedan fyra veckor tillbaka, genom det egna bolaget Matmakarna Catering/Musik, driver restaurangen på Höga Kusten Airport på vardagarna. Hur har den första tiden varit?

– Långt över förväntan! Jag har haft mellan 35 och 100 lunchgäster om dagen. Men jag är på plats redan till första avgången på morgonen och fram till klockan fyra på eftermiddagen, så det går att köpa fika och mackor hela dagen.

Det blir alltså en fortsättning?

– Jag har sagt att jag ska göra en utvärdering och fatta beslut efter två månader och som det känns nu, har jag tillräckligt starkt kundunderlag för att köra vidare.

Hur länge sedan var det som flygplatsen hade en restaurang i gång?

– Tjugo år sedan, om jag förstått det rätt. Jag har fått väldigt stor uppskattning, både för min husmanskost och att jag startat verksamhet här. Personalen på flygplatsen är mycket tacksam. Så jag ångrar verkligen inte att jag satsade på det här.