17 nov 2022, 8:32

Ingela Lundgren är ny säljare på Mediateknik – här byggs det för bredband 2023

En kvinna vid en roll-up

HALLÅ DÄR! Ingela Lundgren (bilden), som sedan den 1 september är ny säljare på det kommunala bolaget Mediateknik. Vi tar den där klassiska frågan; hur känns det?

– Jo tack, bra (skratt). Jag har ju jobbat med sälj i hela mitt yrkesliv – senast på Nylands Bildelar – men inte på ett uppsökande sätt. Så det här är delvis nytt för mig och en spännande utmaning.

Många känner nog igen dig sedan tiden som butikschef på Dollarstore i Kramfors.

– Ja, jag jobbade som det från det att butiken invigdes och fram till 2015. Innan dess jobbade jag många år på Lantmännen.

Hur ser ditt uppdrag ut på Mediateknik?

– Jag ska i första hand bearbeta privatkunder i de områden där vi ska bygga bredband men också jobba med förtätningar och efteranslutningar i redan byggda projekt.

Vilka argument finns det för att skaffa uppkoppling via fiber om man idag har till exempel mobilt bredband?

– Det kan vara allt ifrån snabbare hastighet och att kunna teckna avtal med flera olika tjänsteleverantörer till ren trygghet. Fiber är driftsäkert och är du äldre kan det kännas tryggt att veta att du har tillgång till larmtjänster och annan viktigt service med liten risk för avbrott.

Under 2022 har Mediateknik bland byggt bredband med fiber i Fiskja, Högsta, Skog, Lugnvik, Svanö och Frånö. För 2023 har ni sökt och beviljats bidrag från Post– och telestyrelsen för bredbandsutbyggnad i flera områden. Vilka är det?

– Mest aktuella är Storvattnet– Nästvattnet på Finnmarken, Sunnanåker–Näs–Holmen och Styrnäs–Långsjön–Fålasjö.