28 apr 2022, 8:33

Hur känns det att öppna en fotvårdsklinik i Kramfors, Inga–Lill Öhman–Andrén?

En kvinna
Inga–Lill Öhman–Andrén.

HALLÅ DÄR! Inga–Lill Öhman–Andrén (bilden) som i morgon, fredag 29 april, öppnar fotvårdskliniken Inga–Lills Fina Fötter på Kungsgatan i Kramfors. Hur är läget så här dagen innan?

– Det känns både spännande och roligt. Jag kan beskriva det som att det är en dröm som går i uppfyllelse. Jag har jobbat inom vård och omsorg i över 30 år men alltid velat ha någonting eget. Nu satsar jag på mitt företag – som jag haft som bisyssla under några år – fullt ut.

– Jag gick klart utbildningen till fotvårdsterapeut för ett och ett halvt år sedan och har haft en ambulerande verksamhet fram till nu.

Kommer du enbart att jobba i kliniken nu?

­– Nej, jag kommer att ta emot kunder i den två dagar i veckan, åka runt till kunder i två dagar och utöver det vara flexibel.

Finns det ett stort behov av fotvård i kommunen?

– Ja, det tycker jag. Vi är inte så många som jobbar med det här men många behöver hjälp med sina fötter. Jag ger både behandling och råd till självhjälp, så att fler ska kunna ta hand om sina fötter och slippa besvär i vardagen.

Är det någon kategori människor som behöver extra mycket hjälp?

– Främst diabetiker och dem ömmar jag mycket för. Det är också diabetiker som i regel mest behöver mina råd.

Sedan har du en gren till i ditt företag?

– Ja, jag säljer också underkläder till kvinnor, men det gör jag i mitt hem i Bollstabruk där jag tar emot grupper och enskilda som bokar tid.