1 apr 2021, 8:34

Hur har kulturarbetaren Klas Norberg klarat sig under pandemin?

En sjungande man
Klas Norberg. Foto: Tommy Engström.

Hallå där! Klas Norberg, mångsidig kulturprofil från Norabygden. Sångare, musiker, trubadur och underhållare med F-skattsedel. Hur har det varit för dig under pandemin? Din bransch har ju varit en av de hårdast drabbade av alla restriktioner.
– Ja, det har minst sagt varit annorlunda… Så länge det var 50 personer som gräns vid evenemang gick det ändå rätt bra att göra små grejer och få det att rulla på hyfsat. Men i och med strängare restriktioner fick nästan allt i min bransch flytta ut på nätet.

Har du hittat nya vägar för att ersätta de jobb som ställts in?
– Ja och nej. Jag haft tur att få uppdrag som genomförts online och andra typer av uppdrag. Nästan allt har varit från den offentliga sektorn och stora företag. Föreningslivet och småföretagare, som annars brukar vara flitiga köpare av mina tjänster, har mycket svårare att göra någonting under rådande förutsättningar.


Vad tror du inför resten av 2021? Vilka är dina förhoppningar?
– Jag har ett stort jobb vid jul som jag hoppas ska bli av. Jag planerar annars inte in så mycket just nu, men när restriktionerna lättar är jag beredd att genomföra små evenemang som går snabbt att sätta ihop och administrera.

Finns det något från pandemin som du kommer att ha nytta av när det återgår till det mer normala?
– Ja, jag kommer att ha nytta av att ha vant mig vid kommunikation online. Att hitta på och underhålla även mellan uppdrag. Involvera publiken mer vad gäller låtar, material och idéer.