14 sep 2021, 10:38

Hur går det att driva två blombutiker i kustområdet, Annelie Melin?

En kvinna med blommor
Annelie Melin.

Annelie Melin (bilden) äger Blomsterhuset på Nordingråvallen och i somras tog hon även över Ullångers Blomsterhandel. Hur har den första tiden med två butiker varit?

– Vi kände oss redan från start otroligt välkomna i Ullånger och har fått många glada hejarop. Det värmer i hjärtat. Vi är bara två fast anställda men har personal på timmar som hoppar in i butikerna. Det har fungerar väldigt bra hittills. Jag önskar att vi kunde ge anställning till fler men det rår vi inte på för närvarande. Många aktörer på marknaden säljer blommor i dag, vilket gör att folk inte besöker den lokala blomsterhandlaren i samma utsträckning som för några år sedan. 

Vilka fördelar finns det med att ha två butiker inom samma område?

– Vinterhalvåret är det två små butiker som kan dela på varorna och ha ett skapligt bra sortiment på båda ställena. Sommartid är vi en handelsträdgård i Nordingrå med sommarplant och även ett bra sortiment av träd, buskar, perenner, tillbehör och olika jordsorter. Dessa varor kan vi även leverera till Ullånger som folk kan hämta i butiken där. Vi jobbar med att det ska kännas som en butik men på två orter.

Ser du några nya trender inom blommor och trädgård?

– Generellt lägger folk mer tid i dag på att odla ätbart i sin trädgård. Och det satsas mycket på att skapa vila, lugn och ro i trädgården med träd, buskar och lättskötta perenner. Det ska vara fint men lättskött. Det är en tydlig trend.

Hur länge har du varit i branschen?

– I snart 20 år och eftersom jag tycker att det är världens roligaste jobb är jag fortfarande kvar kvar. Jag har drivit eget sedan 2006. Det har varit mycket jobb, det finns alltid saker att göra och rodda i, men jag trivs väldigt bra med det.