24 maj 2021, 11:05

Berätta om ditt nya företag, Sofia Jonsson!

En kvinna på en gul fåtölj
Sofia Jonsson.

Hallå där! Sofia Jonsson (bilden på Svanö) som startat ett företag som erbjuder tjänster inom individuell resiliens. Berätta!

– När vi går igenom positiva förändringar eller är i påfrestande situationer kan vi medvetet möta dem på ett smidigt och utvecklande sätt. Det kallas för resiliens och går att öva upp. Det vill jag hjälpa till med. Specifikt har jag inriktat mig till doula vilket innebär att fungera som emotionellt stöd för gravida och anhöriga vid graviditet och förlossning. 

– Min andra inriktning är självledarskap för kvinnor och män som vill utforska sin potential och inre stabilitet. Det kan vara i lägen då man nyfiket vill starta en förändring i sitt liv, eller å andra sidan då en jobbig förändring drabbar en.

Har du burit på den här företagsidén länge?

– Jag har alltid varit intresserad av personlig utveckling och har länge velat jobba med andras möjligheter. För egen del har jag märkt att när jag fokuserar på att skapa det jag vill, mina drömmar, så släpper jag automatiskt taget om att älta det som hänt tidigare eller att till exempel fastna i en jobbig känsla. Det är häftigt tycker jag och är något jag behövt uppleva själv innan jag kunnat starta företaget. Tiden är helt rätt nu. Jag kommer senast från ett jobb inom statsförvaltning och har en rad utbildningar bakom mig inom hälsa och krishantering.

Och du har alltså din bas på Svanö?

– Ja, de är en plats som jag upplever uppmuntrar ens kreativitet. Jag är född i Uppland men har rötter i Kramfors och är bosatt i kommunen sedan många år. En plats som känns som hemma. Utöver naturen gillar jag det sociala nätverket här.

Jag ser att du ska hålla en sommarkurs, ”Unleash your desire” i Höga Kusten. Vad kan du säga om den?

– Den är en cirkel för kvinnor i olika åldrar, för de som vill fokusera på sin djupare längtan. Det blir båda avskalat och lekfullt på ett pedagogiskt sätt. Till hösten kommer även en kurs för män. 

– Mitt jobb handlar med andra ord om att minska rädsla och stress och verka för lugn, mer energi och stabilitet i ett samhälle och värld som just nu förändras mycket.