20 jun 2024, 7:40

Återigen kläder i butikslokalen under världens största klädhängare

en man i en butik framför ställ av kläder

HALLÅ DÄR! Jens Granlund (bilden), ägare av Granlunds Färg & Fritid i Ullånger. Du har två nyheter för sommaren. Eller hur?

– Rätt. Den ena är att jag skapat en caféhörna med fikabröd från Per´s Andra Bullar här i Ullånger – plus bröd för dem som är allergiska mot mjölk och h gluten – och det kommer att finnas en glassbox också. En service för mina kunder, men inte tänkt som någon konkurrent till andra företag på orten. Jag är övertygad om vi tillsammans kan attrahera fler kunder – och få fler ullångersbor att handla mer på hemmaplan – och det gynnar förstås hela orten.

Och den andra nyheten handlar också om ökat utbud.

– Ja, jag har inlett ett samarbete med Utekompaniet i Själevad. Det här blir en pop up–butik i butiken för en del av deras sortiment. I första hand arbetsskor, arbetskläder och fritidskläder. Det finns ett behov av den typen av varor, både hos invånarna i bygden, dem som är på genomresa och alla som besöker Höga Kusten. 

Är detta något du klurat på länge?

– Det kan man säga. Jag har haft dialog med olika tänkbara företag om samarbete och när Utekompaniet visade intresse kändes det klockrent. Vi får se hur detta kan utvecklas, men helt klart känns det spännande. Det finns fortfarande butiksyta ledig.

Och återigen är världens största klädhängare på taket till Sandströmshuset, där din butik finns, en vägvisare för att här finns det kläder.

– Jajamen! Det har ju inte varit så mycket med det sedan Sandströms lade ned verksamheten 2003. Så det här var på tiden.