12 aug 2021, 8:25

Är surströmming och whisky en bra kombination, Peter Söderlind?

Peter Söderlind, High Coast Whisky, laddar för surströmmingspremiären.

High Coast Whisky satsar på ett surströmmingsevent i samband med årets surströmmingspremiär, torsdag 19 augusti. Är surströmming och whisky en bra kombination, Peter Söderlind (bilden), experience manager på High Coast Whisky?

– Absout! Vi har haft planer under ett par år på att göra något på surströmmingstemat, men pandemin har hindrat det. Nu känner vi att det är dags. Det är spännande att korsa den starka surströmmingshistoria som finns i Höga Kusten och Norrland med det vi själva gör.

Vad kommer att ske hos er den 19 augusti?

– Vi bjuder in till en klassisk surströmmingsmiddag men har också gästspel av kocken Johan Kindberg från Hotell Hallstaberget, som är specialist på surströmming. Han kommer att berätta om den, bjuda på surströmmingstapas, visa hur man öppnar en burk utan pys och sprut och vara med bland gästerna hela kvällen.

Kommer det att finnas någon konkret koppling till era produkter?

– Jajamen! Johan ska bland annat göra en tapastopping med Västerbottensost och vår whisky Timmer och till middagen kommer man att ha möjlighet att beställa New Make, som är vår unika råsprit.

Vilka är förhoppningarna med det här surströmmingseventet?

– Att göra någonting som förhoppningsvis kan bli en tradition. Och, det vill jag framhålla; för den som i n t e gillar eller vågar prova surströmming, kommer vi att ha en buffé med kallskuret och sallader.

Om magasin.kramfors.se

Detta är ett digitalt näringslivsmagasin med företagsnyheter, information, inspiration och råd från Kramfors kommun. Magasinet uppdateras kontinuerligt.

Ansvarig utgivare: Susanne Königson, susanne.konigson@kramfors.se
Kommunikatör/redaktör: Olof Wigren, olof.wigren@kramfors.se
Besöksadress: Näringslivsenheten, Torggatan 12, Kramfors.
Höga Kusten logotyp och länk