13 nov 2022, 13:38

Ursäkta röran, men Kramm bygger om – ny satsning invigs inom kort

Bild på en skylt utanför ett hotell där det står Ursäkta röran, vi bygger om!

– Ett byggkaos.

Så beskriver First Hotel Kramm:s hotellchef Lisa Westerlind situationen just nu.

– Men allt går enligt planerna, tillägger hon. I slutet av november kommer en stor del av restaurangen att vara klar och kort därefter hoppas vi kunna öppna vår nya satsning Kiosken Pizza & Vin.

Hotell Kramm invigdes 1969 och var då ett hotell i Reso–koncernen. Det kommunala fastighetsbolaget Kramfast äger fastigheten och hotellet arrenderas sedan ett antal år tillbaka av Höga Kusten Nöje.

– Vi skrev ett nytt avtal med Kramfast i höstas och nu känns det spännande att tillsammans med dem få genomföra alla förändringar och förbättringar som ska bidra till en bättre upplevelse för våra gäster, säger Lisa Westerlind.

Lisa Westerlind.

Mycket nytt i entréplanet

Renoveringsarbetet och ombyggnationerna har pågått under en tid och fortsätter in i nästa år.

– Det sker i tre etapper och i den första gör vi bland annat om restaurangen och toalettområdet, säger Lisa.

– Vi skapar en helt ny avdelning för mat, dryck och skönt häng. Vi vill ge besökarna en trivsammare miljö och även vara en plats där våra gäster och andra som kommer till stan ska vilja komma till oss för att sitta och jobba.

– Kramfors saknar en sådan plats och vi vill vara med och fylla det tomrummet.

Receptionen och entrén kommer göras i etapp två. I restaurangen tas den runda baren bort, som funnits där i åratal. Entrén och receptionen flyttas till höger. Där den nuvarande receptionen finns ska det bli ett inglasat konferensrum och i den yta mot parkeringsplatsen som idag är en slags outnyttjad vinterträdgård, kommer det att göras något spännande för barn.

– Inne i restaurangen blir det gott om loungeytor och de flesta mattor har rivits upp för att ta fram det fina marmorgolvet som länge varit dolt, säger Lisa.

Det mest iögonfallande torde dock vara Kiosken Pizza & Vin som blir ett nytt koncept som ersätter gamla avdelningen Kök & Bar.

– Där står redan en vedelad pizzaugn och inredningen tar form dag för dag. Förhoppningsvis kan vi ha invigning för den i början av december.

32 rum renoveras

Parallellt med det som sker på entrévåningen renoveras ett antal rum.

–  Åtta är klar i nuläget. Men totalt ska 32 rum helrenoveras, säger Lisa Westerlind som hoppas och tror att “nya” Kramm ska bli mer attraktivt för både kramforsbor och besökare utifrån. 

– Ser man till hotellets läge rent geografiskt ligger det strategiskt till i Höga Kusten och vi har märkt en ökning av turister de senaste åren. Med det som nu sker i hotellet borde vi lunna locka ännu fler till oss. 

– Kramfast kommer att göra en del förbättringar exteriört och parkeringsplatsen ska asfalteras om till sommaren 2023.