3 apr 2023, 15:41

Sofia har anställt en medarbetare – vill etablera kontor i hela landet

Två tjejer ute på ett torg.
Emelie Berggren (t v) och Sofia Wolfenstein.

Sofia Wolfenstein, 25, har haft en väldigt bra start på sitt bolag Wolfen Project Consulting. Nu har hon anställt en medarbetare. Emelie Berggren gjorde sin första arbetsdag idag och redan till sommaren kan det bli en medarbetare till.

– På sikt vill jag etablera mig på orter över hela Sverige, säger Sofia.

Hon flyttade till Kramfors från Jämtland 2018 och har sedan dess hunnit med att jobba på Folksam, Ung Företagsamhet Västernorrland och dra i gång den uppmärksammade motorgården Young Wheels på Vallen.

– När jag startade bolaget var det med tanken att i första hand jobba med verksamheterna i Kramfors Motorklubb, men tack vare Young Wheels och andra uppdrag har jag fått allt fler förfrågningar.

Bland annat driver hon projekt för Svenska Bilsportförbundet, är verksamhetsledare för Nyföretagarcentrum Kramfors–Sollefteå och är en resurs för Kramfors Handel.

– Nu är jag i ett läge där jag absolut inte hinner med att ta på mig mer och då känns det naturligt att anställa en person som kan komplettera och avlasta mig.

Emelie Berggren har de senaste sju åren jobbat på Studieförbundet Vuxenskolan.

Tre inriktningar

Bolaget vilar på tre ben; projektledning, processutbildning och event.

– Jag har nog alltid haft ett entreprenörsdriv. Jag startade ett UF–företag under skoltiden som ägnade sig åt att göra och sälja müsli, som jag sedan fortsatte med i en enskild firma. 

– Min pappa har ett företag så företagande var inget nytt för mig, men det var UF–tiden som gav mig den verkligt stora kicken. Jag har erfarenheterna därifrån att tacka för att jag vågat ta nya steg och startat aktiebolag, säger Sofia.

Med två personer i bolaget letar hon efter lämpliga kontorslokaler i Kramfors.

– Jag vill att läget ska vara bra men framför allt att lokalerna och den miljö jag kommer att skapa ska spegla bolagets visioner. Det ska kännas kreativt, modernt och inspirerande.

Vill expandera mer

Det snabba utvecklingen och det växande nätverket gör att Sofia redan börjat fundera på hur hon så småningom ska kunna expandera och skaffa kontor på andra orter också.

– Jag kommer inte att ha bråttom men jag ser en potential att kunna växa, med rätt medarbetare och det driv jag har.

Och det är inte bara företag, förbund och organisationer som är målgruppen.

– Många föreningar har idéer, söker och får medel för att genomföra projekt, men det är inte alltid som de har en projektledare. Där kan jag och mitt bolag se till att förverkliga målen, säger Sofia Wolfenstein.