14 nov 2020, 22:57

Nystartat företag i Kramfors satsar på larm för det svenska folkhemmet

En man.

88 procent av Sveriges invånare saknar larm i sina hem. Den målgruppen är den huvudsakliga för det nystartade bolaget APPsolut Säkerhet i Kramfors.
– Med ett konkurrenskraftigt abonnemangspris och genom att kunderna äger, inte hyr, önskade produkter i sitt larmsystem hoppas vi ha cirka 10 000 kunder inom 18 månader, säger vd Patrik Vikström.

Han är en av delägarna i bolaget, som har sina lokaler i en fastighet vid Kramvikens industriområde i Kramfors.
Den lokala förankringen är stark.
– De flesta delägarna är från Ådalen, likaså dem i styrelsen. Sedan har vi en stor ägare och styrelseledamot från Mälardalen, en gammal affärspartner till mig som kan den här branschen mycket väl, säger Patrik.
Personalstyrkan består initialt av sex personer och under vintern kommer APPsolut Säkerhet att anställa ytterligare två personer.
– På sikt kan vi nog bli tolv personer i Kramfors inom ett par år, om allt går enligt planerna.

Hela det nuvarande gänget på APPsolut Säkerhet.

Viktiga partners
All produktutveckling och tillverkning sker av norska bolaget Safe4 Security Group och den största delen supporten sköts av Datakompisen i Dorotea.
– I Kramfors finns ledning, försäljningsfunktioner, marknadsföring och systemutveckling. Vi räknar med att nå kunder via våra olika partners – Länsförsäkringar är en av dem – och till dem som ingår i olika stadsnät. Vår hemsida kommer också att vara en viktig försäljningskanal.
För installation av larmpaket till kunder i Kramfors, Sollefteå och Härnösand samarbetar företaget med Ådalens TV–service i Lunde.
– De sköter alla installationer i dessa tre kommuner upp till 20 km utanför kommungränserna. För resten av Sverige har vi avtal med ett nationellt företag.
APPsolut Säkerhet erbjuder också larm för företag och har redan installerat ett flertal i Ådalen.
– Men vi riktar oss i första hand till privatpersoner eftersom så många av dem saknar larm i sina hem.
– Vi vill bli störst i Sverige på det vi kallar folklarm, genom att ha bra priser, tydlig prissättning, en öppen plattform – till skillnad mot våra konkurrenter – och möjlighet att  både anslutna fler produkter utan extra kostnad och teckna tvillingabonnemang till halva priset.
Allt styrs med hjälp av en app för smartphone och surfplatta.
– Det ska vara tryggt och kännas enkelt att vara kund till oss och att sköta larmanläggningen. Dessutom kan du koppla på bredband och i Kramfors kommun samarbetar vi med Mediateknik, säger Patrik Vikström.

”Stor potential”
Han förklarar att APPsolut Säkerhet, som startade upp sin verksamhet i våras, inleder sin breda marknadsföring under oktober och intensifierar den under vintern.
– Eftersom bara tolv procent av svenska privathem har larm installerade idag är potentialen stor för vårt affärskoncept. Och på sikt hoppas vi kunna växa så att vi kan erbjuda våra kunder ytterligare intressanta produkter inom säkerhet och smarta hem till mycket konkurrenskraftiga priser.