6 maj 2021, 18:22

Nya ägaren till Hörsångs camping: ”Det här är en oslipad diamant”

En kvinna
Christina Fox.

Från Hälla i Åsele till Hörsång i Norabygden.

Christina Fox har bytt inland mot kust och är ny ägare till Hörsångs camping.

– Jag ser det här som en oslipad diamant i Höga Kusten, säger hon.

Hon beskriver sig själv som både nyfiken, engagerad och modig. När hon för tiotalet år sedan tog över 50–talscaféet i Hälla, var det utan någon som helst erfarenhet av att baka.

– Men jag fastnade för verksamheten och lärde mig den från grunden.

I fjol hade hon dock landat i beslutet att sälja caféet. Året innan hade hon besökt Höga Kusten för första gången och blivit alldeles tagen av den fantastiska naturen.

– Jag kände magi och väldigt positiva energier, så när jag fick veta att Hörsångs camping var till salu anmälde jag mitt intresse. En köpare stod före i kön, men där kunde inte finansieringen lösas så jag fick chansen och tog den, säger Christina.

”Mycket jobb”

Hon lämnade Åsele – ”Jag äger fortfarande 50–talscaféet, men har köpare till det och hoppas att affären går i lås inom kort” – för att starta en ny tillvaro i Norabygden.

– Jag har nog alltid velat bo vid havet. Jag tycker att det är underbart här ute och även om det är mycket jobb med att få campingen som jag vill ha den, är jag fast beslutsam om att på sikt göra det till en toppanläggning. Jag kommer dock att skynda långsamt. Viktigast nu är att rensa, fräscha till och få snurr på verksamheten, säger hon.

Christina är inställd på arbete sju dagar i veckan från tidiga morgnar till sena kvällar, men kommer att försöka hitta personal som kan jobba timmar.

– Sedan har jag också fått löfte från några av långliggarna på campingen att de kan hjälpa till så här i uppstarten. Jag har även vänner och bekanta som ställer upp. Det är guld värt för mig.

Har en femårsplan

Hörsångs camping har sex–sju uthyrningsstugor och cirka 20–25 platser för husvagnar. Dessutom finns det en båhamn. Några stenkast från campingen går Högakustenleden.

– Jag kommer i år att satsa på ett café och att försöka få till en serveringslokal inomhus alldeles intill huvudbyggnaden. 

Hon har satt upp en femårsplan där målet är att ha ett restaurangkök klart till senast 2023, för att kunna köra After Work och lunchbufféer på helgerna under säsong.

– På sikt vill jag också satsa på ett spa med behandlingar. Nutidens turister vill ha hög kvalitet och är beredd att betala för det.

Årets första gäster har redan besökt Hörsångs camping och nu hoppas Christina Fox på en bra sommar. Hennes första som besöksnäringsentreprenör i Höga Kusten.

Hörsång är en idyll.