24 jan 2023, 8:12

Nomineringarna klara till företagsutmärkelser för 2022

En logga

15 nomineringar till fem företagsutmärkelser för 2022 är klara. Av dem finns det fem vinnare som tillsammans med två andra utmärkelser kommer att presenteras och delas ut den 24 februari.

– Företagsutmärkelserna och alla nominerade är ett sätt för företagarorganisationerna och oss att lyfta fram duktiga företagare och entreprenörer lite extra, säger Susanne Königson, tillväxt– och näringslivschef.

Ja, de nominerade till fem av företagsutmärkelserna kan nu avslöjas. 

Årets Butik (delas ut av Kramfors Handel):

* NC Café & Restaurang, Kramfors

* Coop Kramfors

* You and Me, Kramfors

Årets Futura (delas ut av Futura Kramfors):

* Susanne Öberg, Bollstabruk

* Sigbritt Mann, Salsåker

* Jessica Demander, Väja

Årets Småföretagare (delas ut av Småföretagarna Kramfors):

* Kramfors Karosseri

* Mikael Dahllund Bygg, Klockestrand

* Sport & Profil i Kramfors

Årets Startup (delas ut av BizMaker):

* Svippo, Svartnoranäset

* Pay Now, Svartnoranäset

* Saras Måleri i Höga Kusten, Kramfors

Årets UF–företagare (delas ut av Ung Företagsamhet Västernorrland):

* ToppGott UF

* Bygg UF

* Kalaskulan UF

Dessutom ska det delas ut utmärkelse till Årets Företagare (av Företagarna Kramfors) och Årets Ambassadör (av Kramfors kommun). I dessa fall sker inga nomineringar.

– Vi tycker att alla nominerade ska se sig om vinnare, inte bara dem som får någon av utmärkelserna, säger Susanne Königson. 

Utdelning den 24 februari

Alla utmärkelser delas ut den 24 februari på Hotell Höga Kusten på en Företagarkväll som arrangeras av Företagarna, Futura och Kramfors kommun.

En jury har ansvarat för att utse alla nominerade och till sin hjälp har den också haft 300 förslag som kommit in från allmänheten.

– Det är ett härligt go i vårt näringsliv, säger Susanne Königson. 

– Två år i rad har våra företag haft bäst tillväxt i Västernorrland och Kramfors har sedan 2019 gått från placering 276 till 138 på Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet i landets kommuner. Det ger oss stark framtidstro och det ska bli härligt att få träffa, fira och hylla mottagarna av företagsutmärkelser ­under en festkväll på Hotell Höga Kusten! Särskilt sedan pandemin begränsat firandet under de två senaste åren.