25 jan 2022, 14:10

Mondi Dynäs rekryterar och växer

Vy över en älv och ett pappersbruk
Att Mondi Dynäs ligger mitt i destination Höga Kusten underlättar vid rekrytering. Här finns en svårslagen kombination av god livsmiljö och spännande jobb i en global koncern.

En av de tre största arbetsgivarna i Kramfors kommun, Mondi Dynäs, kommer med en välkommen nyårspresent till alla kommuninvånare.

Företaget går med full fart in i 2022 och rekryterar en mängd kompetenser.

– Nu rustar vi för framtiden och utökar vår organisation med fler medarbetare. Vi ser att vår produkt behövs i omställningen till ett mer hållbart samhälle. Genom att satsa på individ och organisation kan vi också utveckla vår verksamhet och producera enligt våra ägares och kunders förväntningar, säger HR-chef Lars Nilsing.

Mondi är en världsledande, börsnoterad förpacknings- och papperskoncern med drygt 25 000 anställda i ett 30-tal länder. Ungefär 300 av alla dessa medarbetare jobbar idag hos Mondi Dynäs, men målsättningen är alltså att växa.

– Sådan här möjligheter erbjuds inte varje dag. Här handlar det om ett 30-tal specialist-, chefs- och operatörtjänster som ska rekryteras. En styrka för oss är att vi erbjuder globala jobb och en optimal livsmiljö på samma gång. Därför har vi goda chanser att locka till oss kompetenta människor både inom och utanför landets gränser, säger Nilsing.

Jessica Kärrlander, ny säkerhetschef på Mondi Dynäs.

En av de som rekryterats under den senaste månaden är säkerhetschef Jessica Kärrlander, som flyttat norrut från Askersund.

– Jag lockades av att komma till ett företag med stark säkerhetskultur där jag tillsammans med andra får utveckla verksamheten till att bli ännu bättre. Att dessutom kunna ha en aktiv fritid i vackra Höga Kusten var en annan anledning till att vi tog steget och flyttade hit. På jobbet njuter jag av utsikten över älven varje dag!

Varje jobb bidrar via skattekraft och sysselsättning naturligtvis till välfärden i Kramfors kommun.

– Mondi skapar inte bara jobb i det egna bolaget, utan även i många av kommunens andra företag och branscher. Företag med intressanta jobb och karriärmöjligheter bidrar till regionens attraktivitet och stärker Kramfors som en plats där människor vill jobba och leva. Vi är glada över att Mondi finns i vår kommun, säger kommunalrådet Malin Svanholm (S).