18 jun 2021, 14:39

Linda och Anders Thylander startar ny restaurang i f d Strikes lokaler

En man och en kvinna vid en restaurang
Anders och Linda Thylander.

Restaurang LAT. Det är namnet på den nya restaurang som i september öppnar i f d Strikes lokaler, vägg i vägg med bowlinghallen.

LAT är initialerna till Linda och Anders Thylander. Två erfarna restaurangmänniskor som nu startar eget.

Linda och Anders har båda ett förflutet på bland annat Hotell Höga Kusten.

– Under mitt yrkesliv har jag varit allt ifrån kallskänka till restaurangchef och Anders har jobbat länge som kock. Just nu är vi båda anställda på restaurangen på MSB på Sandö men från hösten blir det LAT till hundra procent, säger Linda.

Lång erfarenhet och många idéer

Sammanlagt har paret cirka 50 års erfarenhet av restaurangbranschen och har samlat på sig mängder av idéer som de vill förverkliga i sin gemensamma satsning på Restaurang LAT.

– Inriktningen kommer att vara en restaurang av god klass med en meny med både vällagad, svensk husmanskost och spännande crossover–rätter, säger Anders.

– Vi kommer att använda oss av lokala leverantörer och utländska produkter av hög kvalitet. Och vi kommer att ha en meny som regelbundet förändras och förnyas.

Restaurangen kommer att vara öppen kvällar, helger och på luncher.

– Sedan ska vi marknadsföra After Work, att kombinera ett besök hos oss med att spela bowling och erbjuda vinprovningar, säger Linda som är utbildad sommelier och engagerad i Munskänkarna Kramfors.

I anslutning till restaurangen finns en särskild lokal för grupper och den kommer att användas för framför allt provningar.

– Där kan vi också tänka oss att erbjuda dagkonferenser, säger Anders.

En reseanledning till Kramfors

Eftersom restauranglokalerna inte använts på två år, finns ett behov av viss uppfräschning.

– Vi jobbar också med inredningen och alla tillstånd som krävs. Men vårt mål är att vara igång i september, säger Anders.

Man har redan ny rekryterat en kock som ska komplettera Anders i köket.

– Sedan kommer vi att ta in timanställda till olika sysslor. Vi kommer själva att jobba hårt för att få snurr på allting och utveckla allt eftersom, förklarar Linda.

Anders och Linda öppnar sin restaurang i september.

Hon och Anders vill bygga upp någonting som både ska kännas spännande, hålla en hög nivå och även kunna vara en anledning för folk från andra kommuner att åka till Kramfors.

– Restaurang LAT ska vara ett ställe där man vill hänga, umgås och njuta av ett bra utbud av mat och dryck. Kort sagt, en restaurang som vi själva vill gå till ofta.