26 okt 2021, 9:07

Landshövdingen: “Få saker gläder mig mer än att Kramfors klättrar i näringlivsrankingen”

En kvinna
Västernorrlands landshövding Berit Högman. Foto: Pressbild.

Kramfors klättrade 95 placeringar, till plats nummer 148, i Svenskt Näringslivs senaste ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner.

En som är mycket glad över det är Västernorrlands landshövding Berit Högman.

– Få saker gläder mig mer än att Kramfors klättrar i näringlivsrankingen, säger hon.

Berit Högman fortsätter:

– Alla som jag har träffat på Kramfors kommun har ett tydligt fokus på utveckling, trots att man alltid får kämpa med den kommunala ekonomin. Signaler som denna är viktig för fortsatt utveckling. Heja Kramfors, säger jag!

Hon pratar också om värdet av samverkan:

– Kramfors är hjärtat av Höga kusten. Genom bra samarbete mellan kommunen, näringslivet och lokala företag – och med stöd från till exempel Regionen och Länsstyrelsen – kommer vi långt.

– Den nya linbanan på Skuleberget är ett lysande exempel på detta. Jag blev nästan rörd av den fina stämning som rådde när den invigdes i somras. Där fanns kommunens företrädare, entreprenörer, representanter för grannkommunerna, Regionen och Länsstyrelsen och alla gladdes vi tillsammans.

Landshövdingen förklarar att utifrån hennes intryck av företagsbesök, näringslivsluncher och politiska kontakter med aktörer i Kramfors, är hon säker på att framtiden är ljus för kommunen.

– Samarbetsviljan är tydlig och vi alla som drar nytta av varumärket Höga Kusten bör se Kramfors kommun som en given samarbetspartner. Det är tillsammans vi blir starka och det är tillsammans vi klarar uppgifterna! avslutar Berit Högman.