17 sep 2021, 8:44

Kramforsföretaget hade ett rekordår i fjol – nu vill Broadview växa ännu mer

Två män och en kvinna
Fr v Dag Bodin, Lena Lif Forslund och Staffan Forslund.

800 procent. Så mycket ökade kramforsföretaget Broadview sin nettoomsättning med under 2020.

Det gjorde att det hamnade på plats 23 när revisionsbolaget Deloitte rankade de snabbast växande teknikföretagen i hela Sverige. 

Broadview är en tjänsteleverantör som fokuserar på så kallade molntjänster och webbhotell. Företaget har tre grundare som har kamperat ihop sedan 1998 och upplevt en hel del tillsammans. Lena Lif Forslund är vd, hennes man Staffan Forslund är i första hand säljare och Dag Bodin har hand om systembyggnad, produktutveckling och support.

Det har genom åren hänt en hel del för trion. Det har handlat om både uppköp, fusioner och andra bolagsförändringar. Både medångar och motgångar. Men de senaste åren har utvecklingen varit anmärkningsvärt positiv.

Bred kundkrets

– Vår support och praktiskt taget dygnet runt–tillgänglighet, tillsammans med vår förmåga att tillhandahålla en hög funktionalitet i vårt utbud, är nog de främsta förklaringarna till att vi är där vi är idag, säger Lena Lif Forslund.

En trio som hängt ihop länge.

Utan att gå in på detaljer kan man säga att Broadviews målgrupp både är företag, föreningar, organisationer och privatpersoner. Både direkt eller via samarbetspartners.

– Vi sköter webbplattformar, domäner, e–post och certifikat åt våra kunder. Alltid med målsättningen att göra det så lättsamt som möjligt för dem och att de ska kunna ha allting samlat hos oss och känna trygghet i det, säger Staffan Forslund.

Bostadsrättsföreningar är en stor och viktig kundgrupp för Broadview.

Att i en digitaliserad värld erbjuda personlig service och någon att faktiskt prata med är en framgångsfaktor.

– Dels är vi bra på att själva göra det, dels samarbetar vi med ett företag i Dorotea som har suverän supporthantering och stora kunskaper, säger Dag Bodin.

Spännande planer

Nu har Broadview nya idéer för att växa ytterligare.

– Bland annat vill vi erbjuda lokala butiker ute i landet, till exempel dem som säljer TV och teknikutrustning, att skapa egna varumärken och sälja tjänster som vi tillhandahåller. En slags franchiseverksamhet, förklarar Lena Lif Forslund.

Målet är att börja bearbeta denna marknad inom kort.

– Vi vill också, i första hand i Kramfors kommun och Västernorrland, marknadsföra oss direkt mot företag, säger Dag Bodin, genom att erbjuda 5G–abonnemang för IoT. 

Vad är då IoT?

Jo, det är förkortningen för engelskans Internet of Things och är ett samlingsbegrepp för smarta enheter som har inbyggd elektronik och uppkoppling. Enheter som kan kommunicera med varandra och dela med sig av viktig information till människor. 

– 5G–nätet byggs ut i Kramfors just nu och IoT kommer att utgöra en väsentlig del av vår vardag och vårt samhälle framöver. Därför vill Broadview bli en betydande aktör inom det området. Vi har kompetensen och förutsättningarna för att lyckas bra, säger Dag Bodin.