14 jan 2021, 12:47

Klädhängarfastigheten i Ullånger såld – verksamhet öppnar till sommaren

En butik med klädhängare på taket

Två företagare med anknytning till Höga Kusten, Per Nordin och Göran Berggren, har köpt fastigheten som är mest känd som Klädhängaren i Ullånger.

Redan till sommaren kommer det att öppnas en eller flera verksamheter i den.

Både Per Nordin och Göran Berggren är födda och uppvuxna i Örnsköldsvik. 

Per flyttade i unga år till Mälardalen och har sedan dess startat upp flera fastighetsbolag. Göran Berggren är försäkringsmäklare och driver företaget Försäkringsplanering i Örnsköldsvik.

– Vi är vänner sedan länge och Per är även en av mina kunder. Vi har pratat om att göra ett gemensamt projekt på fastighetssidan och när Klädhängaren dök upp till försäljning, var Per den som ansåg att den skulle vara perfekt för oss, säger Göran Berggren.

”Exceptionellt bra läge”

Via ett bolag har nu fastigheten – med handelsyta, bostadslägenhet och 3 000 kvadratmeter tomt – köpts. 

Övertagandet sker formellt den 1 april.

– Läget, alldeles intill E4, infarten till Ullånger och med avfarten till Nordingrå bara ett stenkast bort, är exceptionellt bra. Mitt i hjärtat av Höga Kusten, som nu är känt över hela världen.

– Vi förhandlar med flera intressenter som vill driva verksamheter inom olika områden i lokalerna och vi räknar med att ha klart med hyresgäst, eller om det blir hyresgäster, inom kort. Det kommer under alla omständigheter att bedrivas verksamhet i huset till sommaren, säger Göran Berggren.

Exteriört kommer inledningsvis inte så mycket att ske, mer än att det kommer att sättas upp skyltar. Invändigt kommer det däremot att hända saker, likaså med värmesystemet.

– Klädhängaren blir garanterar kvar på taket. Sedan ska vi se över möjligheten att få till fler parkeringsplatser.

”En dragare”

Det var 1969 som Peppe Sandström startade Sandströms Klädvaruhus i Ullånger och i samma veva sattes den världsrekordstora klädhängaren upp, tillverkad av Dockstavarvet. 

2003 lades klädvaruhuset ned och sedan dess har ingen handel bedrivits i lokalerna.

– Vi tror att det som kommer att ske i huset framöver blir en attraktion för hela Höga Kusten och det kommer även bli en dragare för Ullånger och Kramfors kommun, säger Göran Berggren.