4 maj 2021, 6:14

Intressant fastighetsaffär i centrala Kramfors – “stans bästa affärsläge”

En kvinna och en man framför en butik

En större fastighetsaffär är klar i Kramfors. Fiskja Fastighets AB har köpt fastigheterna Muraren 5 och 8 av P E G E i Kramfors AB.

– Det är stans bästa affärsläge, säger Kristina Wallin Nylén, som är en av tre delägare i det säljande bolaget. De övriga två är Barbro Wallin och Louise Larusson.

Avtalet gäller fastigheter som idag har fem olika hyresgäster: Blomstrande Hem, Kramfors Trafikskola, Kramfors Bokhandel, Järnvägskiosken och Kramfors Gummiservice.

– Det är en väldigt bra mix av verksamheter som drar kunder till varandra, säger Kristina Wallin Nylén.

P E G E i Kramfors AB har varit ägare sedan 1983, då PG Wallin – pappa till Kristina och hennes två syskon – köpte dem för att ursprungligen öppna en Ica–butik och bygga ett hyreshus.

Av olika anledningar gick inte dessa planer i lås. Då kom John Brundin in i bilden och via honom blev klassiska möbel– och inredningsbutiken Möbler & Hemkultur hyresgäst.

– De nuvarande hyresgästerna kompletterar varandra på ett bra sätt och det är också mycket trafik vid södra infarten till Kramfors centrum. Det sammantaget gör det här till det i vårt tycke bästa affärsläget i stan, säger Kristina Wallin Nylén.

”Köpare med bra driv”

P E G E i Kramfors AB har de senaste åren sålt stora delar av sitt fastighetsbestånd i kommunen.

– Det känns bra att nya krafter tar över som vill förvalta och utveckla det som byggts upp. Jag och mina syskon i bolaget är väldigt glada för att Fiskja Fastighets AB blir ny ägare till Muraren 5 och 8. Dom har ett bra driv och en tydlig satsning på Kramfors, säger Kristina Wallin Nylén.

– Jag är övertygad om att det här är positivt för hela stan.

Padelhall i Postnord–huset

Fiskja Fastighets AB, med Lars–Erik Sjöberg och Anders Sjöberg, äger redan flera fastigheter i kommunen. Bland annat gamla Kvantum–huset i Fiskja – där bland annat Sundströms Bil är hyresgäst – och Muraren 7 där Postnord finns. 

– Vi tror på Kramfors och har för avsikt att framöver förvärva fler, större affärsfastigheter, säger Lars–Erik Sjöberg.

– Affären med P E G E i Kramfors AB känns extra bra eftersom jag och Kristina känner varandra sedan tidigare genom vår bakgrund inom ICA. Överlåtelsen har gått ganska snabbt och vi ser de här fastigheterna som väldigt strategiska i det här området.

Fiskja Fastighets AB har också skrivit avtal med en intressant hyresgäst i Muraren 7.

– Eric Karrabi och Kalle Hellström kommer att starta padel–hall med två inomhusbanor. Den ska kunna öppnas i slutet av sommaren och blir ytterligare en intressant verksamhet i centrumnära läge, säger Lars–Erik Sjöberg.