23 sep 2021, 13:26

Höstturné med näringslivet i fokus – första företagsträffen genomförd

Flera personer i en lokal
Företagsträffen på Veåsand lockade drygt 15 företagare.

Idag genomfördes den första av fem företagsträffar på olika platser i kommunen. Näringslivsenheten och politiker möter lokala företagare och informerar om vad som är på gång.

Till företagsträffen på Skulebergets Havscamping i Veåsand kom cirka 15 företagare.

– Det är viktigt och intressant för oss att få möta er företagare på er hemmaplan, berätta om vad vi gör och ha en bra dialog med er, sa Malin Svanholm (S), kommunstyrelsens ordförande.

Hon var en av tre politiker som deltog. De andra var Jon Björkman (V), vice ordförande i kommunstyrelsen, och Ida Stafrin (C), oppositionsråd.

Susanne Königson, tillväxt- och näringslivschef, förklarade hur kommunen kommer att jobba framöver och vilka områden som är prioriterade för att ge företagen möjlighet att utveckla sina verksamheter – och att få ännu fler att vilja satsa på företag i Kramfors kommun.

Fr v Susanne Königson, tillväxt- och näringslivschef, Jonas Hörnfeldt, Docksta Maskin, och Andreas Edin, Docksta Sko.

– Ökad tillgänglighet, förbättrade upphandlingar, kompetensförsörjning och fler mötesplatser är några av de punkter som viktiga framöver, sa Susanne.

“Viktigt med mötesplatser”

Företagarna fick inblick i ett antal olika ansökning och projekt – bland annat Stödområdesindelning och vindkraftsutbyggnad – som är aktuella. Det skedde även en kort genomgång av synpunkter och önskemål från de företagsbesök som genomförts under året.

– Jag känner att vi har ett bra grepp om vad företagen vill och behöver från oss, sa näringslivsutvecklaren Mikael Berggren. Nu ska vi försöka leverera det, så bra vi bara kan.

Totalt kommer det att göras mellan 150 och 200 företagsbesök under året. Både digitala och fysiska.

– Att kommunens representanter kommer hit till oss är positivt, sa entreprenören Fredric Wedin.

– Det gör att vi får ett utbyte mellan kommun och företag men också mellan olika företag på orten. Sådana mötesplatser är värdefulla.

Företagsträffen avslutades med frågor och dialog.

Malin Svanholm (S), kommunstyrelsens ordförande i Kramfors, lyssnar på Hans-Erik “Hacke” Näslund, Docksta BTK och Vibyggerå Byalag.

Kommande företagsträffar

Till veckan fortsätter turnén med företagsträffar. Här är det återstående programmet (alla träffar genomförs kl 7.30-8.30):

29/9 ULLÅNGER, Centrumhuset

30/9 NORDINGRÅVALLEN, Kusthallen

1/10 KRAMFORS, First Hotel Kramm

6/10 SANDSLÅN, Arena Dannero

Alla företag är välkomna till träffarna. Ingen förhandsanmälan krävs. Kommunen bjuder på kaffe och macka.