2 maj 2022, 10:00

Höga Kusten Företagsmässa och folkfest i Kramfors Tennishall

En kvinna och en man framför en tennishall
Mikael Berggren och Karin Högström, ansvariga för Höga Kusten Företagsmässa 2022, hälsar välkommen till Tennishallen den 6–7 maj.

Över 90 företagsmontrar – både i Kramfors Tennishall och vid entréområdet på Kramfors IP – och tusentals besökare. Kommande fredag och lördag genomförs Höga Kusten Företagsmässa 2022.

– Det här är en viktig mötesplats för företag att skapa kontakter och göra affärer med varandra, men också att visa upp sig för allmänheten, säger mässansvariga Mikael Berggren och Karin Högström på Kramfors kommun.

Höga Kusten Företagsmässa är ett samarrangemang mellan Kramfors kommun och Sollefteå kommun. Premiären skedde i Kramfors 2018, sedan gick mässan i Sollefteå året därpå. 2020 och 2021 fick den ställas in på grund av pandemin.

– Intresset är därför extra stort denna gång, säger Mikael Berggren.

På fredagen är mässan endast öppen för utställare och företag mellan klockan 10.00 och 14.00. 

­– Men från kl. 14.00 fram till kl. 16.00 släpps allmänheten in. Det kan vara en bra idé för den som kan att besöka mässan då. Vi räknar med ordentligt mycket folk under lördagen då mässan är öppen för alla mellan kl. 10.00 och 16.00, säger Karin Högström.

Arrangörerna vädjar till dem som bor i stan att, om möjligt, lämna bilen hemma.

– Det kommer att behövas plats för massor av bilar för dem som kommer utifrån.

Vissa gator kommer att vara avstängda och trafik dirigeras om för att det ska fungera rent praktiskt.

Invigning på fredag kl. 14.00

Den officiella invigningen av mässan sker på fredag kl. 14.00 av de båda kommunstyrelseordföranden i respektive kommun; Malin Svanholm (S) från Kramfors och Johan Andersson (C) från Sollefteå.

– Kommunerna har också en gemensam monter, säger Mikael Berggren.

Efter invigningen kommer några av utställarna att intervjuas på scen av influencern La Linda – Linda Hörnfeldt Örnsköldsvik – som hjälper företagare att bygga sina personliga varumärken på sociala medier.

Karin Högström menar att det är en spännande bredd på utställarna, både geografiskt och branschmässigt.

– Det finns allt ifrån mathanverkare och hälsoföretag till industrier och utbildning. Och det är glädjande nog många företag med från Sollefteå kommun.

En del av företagen marknadsför sig på mässan för att söka arbetskraft. 

– Kompetensförsörjning är en viktig fråga för båda kommunerna och under fredagen kommer bland annat drygt 50 elever från Ådalsskolans gymnasium att vara på plats för att träffa företag som kan bli deras blivande arbetsgivare, säger Mikael Berggren.

Talanger uppträder

Lördagen, som alltså blir den stora besöksdagen, kommer de tre främsta bidragen i Kramfors Talangjakt att uppträda vid två tillfällen under dagen.

– Under eftermiddagen spelas också division III–matchen för herrar mellan Kramfors–Alliansen och Anundsjö. Butiker och restauranger i stan har specialerbjudanden och de som handlar i centrum kan lämna sitt kvitto i en låda på mässan och delta i en utlottning av presentkortet Kramkortet, säger Karin Högström.

First Hotel Kramm har restaurang med öl– och vinrättigheter i mässhallen och kommunala bostadsbolaget Krambo förlägger Krambodagen till ett tält intill mässentrén.

Läs mer om Höga Kusten Företagsmässa och se alla utställare på:

www.hogakustenforetagsmassa.se