26 feb 2024, 12:49

“Höga Kusten Airport är viktig för spelbyn i Nordingrå”

en man som ler mot kameran
Michael Stenmark.

Nu ger också Michael Stenmark (bilden) – involverad i spelutvecklingsbyn High Coast Game Village på Nordingråvallen och delägare i Grey Tower Studios – sitt stöd för fortsatt trafikplikt för Höga Kusten Airport.

– För de verksamheter jag driver i är det väldigt viktigt att vi har flygförbindelser mellan Stockholm och Kramfors kommun, säger Michael.

Han fortsätter:

– Spelbranschen är global, växer snabbare än någon annan bransch och det är en förutsättning för aktörerna att enkelt och på kort tid kunna röra sig mellan olika länder och kontinenter. 

I spelbyn i Nordingrå finns i dag ett tiotal bolag, flera från andra länder i Europa, och det görs regelbundet viktiga besök av potentiella finansiärer och samarbetspartners.

– När det kommer affärsbesök från våra partners i USA, Japan och andra långväga gäster med långa flygresor bakom sig, vill vi inte att de ska sätta sig på tåget upp till Kramfors och addera ytterligare fem–sex timmar restid till sina redan uppemot 16 timmar som de redan avverkat på sin färd. 

– Vi är beroende av att de kan ta flyget och komma fram snabbt. Tiden för att mötas måste maximeras. Då vi vet att det ökar våra chanser att skapa spännande samarbeten och avtal som i sin tur kan generera fler arbetstillfällen i kommunen.

Michael Stenmark säger också, apropå spelindustrin:

– Spelindustrin är en av Sveriges viktigaste exportindustrier och ett globalt flaggskepp som sprider goodwill och placerar Sverige på världskartan. Det är därför synd om vår regions möjligheter till ökad konkurrenskraft och tillväxt ska strypas till förmån för storstäderna. Vi behöver kompetensinflödet, riskkapitalet och den kraftfulla tillväxt och entreprenörsanda som spelindustrin alltid för med sig.