High Coast Whisky rustar inför en – som man hoppas – bra sommar på sitt besökscentrum.
Destilleriet har försäkrat sig om en stjärnkock i restaurangen: meriterade Fredrik Persson, känd bland annat från Brygghuset i Härnösand, Årets Kock och anlitad på nobelfester.
– Han kommer att ge oss ett lyft både smakmässigt och upplevelsemässigt och uppskattas av dem som besöker destilleriet, säger High Coast Whisky:s vd Henrik Persson.
Just planeras sommaren för fullt. Besökscentrat, resturangen och shopen säsongsöppnas den 30 april men anpassat efter rådande restriktioner.
– 2021 har inletts på ett positivt sätt. Dels har vi just släppt vårt resultat från 2020 där vi gjorde ett rekordresultat på 4,3 mkr före skatt, dels verkar kvartal ett i år bli lyckat försäljningsmässigt. Framför allt på Systembolaget.
Det går ju lite trögt med fatförsäljningen då mässor, provningar och fatägarträffar fortsatt är inställda.
– Vi hoppas dock detta kommer öppna upp sig efter sommaren och då står vi redo och laddade, säger Henrik Persson.
Intresset utomlands för High Coast Whisky:s produkter har gått ned något under pandemin.
– Men nu börjar våra importörer höra av sig och lägga beställningar igen.
– Vi räknar med att exportera till åtminstone sex-sju marknader under 2021. Troligtvis blir det ännu fler.
Nya produkter ska lanseras
Snart släpps också nya produkter på Systembolaget.
– Den tredje utgåvan av Silent Mills Collection släpps den 13 april. Den här gången hyllas sågverket på Svanö med en rökig produkt som har slutlagrats på svensk ek.
– Därefter kommer en ny In Flames-buteljering att lanseras den sista april i samband med vår återöppningsfest på besökscentrum.
Den följs av en Small Batch Exclusive för Höga Kusten som släpps den 1 juni, enbart på Systembolagets butiker i Höga Kusten.